Fotball

AaFK var sjanseløs på å matche Brann

AaFKs økonomiske muskler strakk ikke til.

Vito Wormgoor ble i ettermiddag presentert som ny Brann-spiller.
  • Kristian Stenerud

Trond Fredriksen har hele tiden hatt et håp om at Vito Wormgoor ville bli værende i klubben, men har gradvis forstått at det ikke kom til å skje. Mandag ettermiddag skrev han under en treårskontrakt med Brann.

Les også

Brann signerer Wormgoor

– Vi har hatt en plan B, og det har vi jobbet med ei god stund. Det er en del av fotballen at slike ting kan skje, men vi har allerede kommet langt med vår neste plan, sier AaFK-trener Trond Fredriksen til smp.no.

– Er det skuffende at han går til en annen eliteserieklubb?

– Jeg vil ikke si at det er skuffende, men det er en klubb vi ønsker å konkurrere mot. Det er synd det skjer, men slik er det bare. Spillere i Vitos situasjon har sin fulle rett til å ta et slikt valg, sier han.

Over tre millioner kroner

Slik Sunnmørsposten forstår det, skal AaFK være sjokkert over det økonomiske tilbudet som Wormgoor skal ha fått fra Brann. AaFK skal aldri har vært i nærheten av å kunne matche det nederlenderen krevde.

Brann har som kjent et lønnstak på 900.000 kroner i grunnlønn, men sportssjef Rune Soltvedt har tidligere uttalt at klubben kan få ekstern hjelp til å hente spillere. Det økonomiske pakken Wormgoor får i Brann skal på være over tre millioner kroner i året, etter det Sunnmørsposten erfarer.

Har forsøkt å overtale

– Vito har vært åpen hele vegen på at også andre klubber har forhørt seg om situasjonen hans. Det er lenge siden vi så at dette ikke kom til å gå, men jeg har likevel hatt et lite håp. Jeg har gjort det jeg kan for å overtale han, sier Fredriksen.

AaFK-treneren ønsker ikke å spekulere i hva som er grunnen til at Wormgoor valgte Brann foran AaFK.

– Det jeg kan si, er at jeg føler vi har gjort det vi kunne i denne saken. Vi har sett på andre gode midtstoppere, som vil være ei rimeligere løsning om vi får tak i dem, sier han.

– Brann har en slags engelsk kultur som tiltrekker meg. Det er store forhold her, god atmosfære med mye fans og byen virker bra. At vi skal spille i Europa var også viktig for meg, sier Wormgoor til Branns hjemmeside.

Les mer om

  1. Aalesunds FK
  2. Brann