Høgli blir blant de best betalte på Alfheim i TIL-returen

– Jeg kommer ikke tilbake til Tromsø på grunn av penger, sier Tom Høgli (32) til iTromsø.

Bård Flovik og Tom Høgli på Alfheim tirsdag formiddag. I bakgrunnen Svein-Morten Johansen og Lars Petter Andressen.

Høgli var tirsdag formiddag i møte med TILs sportssjef Svein-Morten Johansen og hovedtrener Bård Flovik. Da iTromsø i november intervjuet Johansen om den planlagte kaffekoppen gikk han langt i å bekrefte at avtalen med Høgli kommer til å være av den lengre sorten. Høglis nåværende avtale med FC København går ut til sommeren.
Ønsket om lang avtale ble bekreftet da trioen kom ut av TIL-trenerens kontor på Alfheim litt etter halv elleve tirsdag formiddag.

– Enten blir det ut 2019 eller 2020, men det er fristende å tenke på hundreårsjubileet i 2020. Tom har i kroppen og hodet sitt inne å spille til 2020, sier sportssjef Svein-Morten Johansen.

Les også

Høgli skal i møte med TIL før jul

Molde i comebacket?

En slik avtalelengde betyr en tre og et halvtårsavtale når overgangsvinduet åpner i sommer. Fortsatt er det uvisst nøyaktig når Høgli kan ta overgangen, men trolig blir det ikke før etter at TIL har spilt 17 serierunder i midten av juli.

Derfor er TIL-Molde den 6. august trolig Tom Høglis første kamp i comebacket for Tromsø Idrettslag, klubben han forlot i 2011 til fordel for proffspill i Club Brugge.

– Tom har mange år igjen slik vi ser det. Han er ikke bare en eldre mann som bare skal ha de siste årene i TIL, men har lang tid igjen i klubben, og blir en ressurs for TIL på alle måter, sier Flovik som åpner for at Høgli kan spille både back, stopper og midtbane for TIL.
– Det blir noen år når jeg signerer, så må det passe for begge parter. 2020 er ikke så urealistisk, men nå vil jeg gjerne først ha fokus på det som skjer i København i vår, sier Høgli.

Les også

TIL betaler hele Gamst-lønna selv - men håper på investorhjelp

Trolig ikke millionlønn

Som en kjent profil i norsk fotball vil Høgli være en spiller som blir blant de bedre betalte i TIL.
– Det som er naturlig med en spiller som Tom er at han ligger blant de best betalte. Men verken vi eller han er interessert i en som er langt bedre betalt enn de andre, sier sportssjef Johansen til iTromsø.
Klubbens lønnsledende spillere ligger ikke så langt unna millionen, men lite tyder på at Høgli vil krysse denne.
– Jeg har hatt god lønn i utlandet i flere år, så det er ikke penger det står på, sier Høgli til iTromsø.

Blir i Danmark til sommeren

Høgli har tre kamper fra start for København i dansk eliteserie i høst.

– Tom har vært lite skadet og holdt seg i god form treningsmessig, i tillegg til å spille flere kamper for København i Superligaen, sier Johansen.

Å hente Høgli før seriestart i april er ikke lenger et tema på Alfheim ifølge sportssjefen.
– Vi ønsker litt forutsigbarhet og ro for både vår og hans situasjon. Han har hatt et ønske om å spille ut sesongen i København, fastslår sportssjefen.

Selve kontraktsforhandlingene med går mellom TIL-ledelsen og Høglis agent Bjarne Goldbæk.
– Om vi rekker det før jul er jeg usikker på, men det blir med det første, sier Johansen.