Slik ble «dilly ding, dilly dong» kamprop i Leicester

Det er lite med Leicester som er A4. Heller ikke det som er blitt kampropet til tilhengerne.

MESTERNE: En Leicester-tilhenger feirer seriemesterskapet i Leicesters gater mandag kveld. I hånden bjellen som er blitt et symbol på Caludio Ranieris regime i klubben.

Claudio Ranieri er ikke helt som alle andre trenere. I mediene fremstår han som den godlynte aldrende onkelen som smiler og slår passe morsomme vitser.

  • Hele verden gratulerer:
Les også

Slik hylles Leicester etter den sensasjonelle triumfen: – Fotballhistoriens beste eventyr

For å få oppmerksomhet

På treningsfeltet bestemt, men likevel mild. Og det er her bjelle-onomatopoetikonet som har blitt et munnhell i Leicester, kommer inn.

— Dilly ding, dilly dong, kauker han mildt ut over på Leicesters treningsbane og holder opp en hånd og rister på en imaginær bjelle når han vil ha spillerne til å følge med.

Claudio Ranieri sammen med  Shinji Okazaki og kaptein Wes Morgan. Stemningen er åpenbart god.

Det er denne lydhermingen av en bjelle som har gjort «dilly ding, dilly dong» til en del av Leicesters vokabular. Det synges lydhermende bjellelyder og bjellen er nå fast inventar når Leicester-tilhengerne skal feire. Det var mer enn en bjelle som dilly-dinget i Leicesters gater utover natten til tirsdag.

Lun trener

Ranieri er kjent for å skape en god stemning i troppen. En gjeng med unge menn som i innkjøp kostet en tidel (31 millioner pund) av det Manchester Uniteds tropp (328 millioner pund) kostet. Eller kostet halvparten av det Manchester City betalte for Kevin de Bruyne.

Den 64 år gamle italieneren leder med humør, lunt smil og en slags faderlig bestemthet, skal vi tro observatører som har vært nært Leicesters treningsfelt denne sesongen. Da laget holdt nullen i et par kamper på rad i oktober inviterte han på pizza og sjefen syntes det var helt greit at hele laget dro på julefest til København utkledd som superhelter.

Les også

Se jubelscenene: Historisk seriegull til Leicester

Var ikke førstevalget

Men det var ikke Ranieri som var førstevalget til klubben da de måtte finne seg en ny manager i fjor sommer. Martin O’Neill ble spurt, men han valgte å forbli irsk landslagssjef.

Da Ranieri fikk jobben var han tippet å være den første manageren som skulle få sparken i Premier League i 2015/16-sesongen.

— Ranieri? Virkelig, sa en forbauset Gary Lineker, den tidligere storscoreren i Leicester og TV-eksperten, da italieneren fikk jobben. Dette hadde han åpenbart ingen tro på. Harry Redknapp var sjokkert, men så hadde han vel sett muligheten selv til å få den jobben.

Ranieri blir presentert som ny Leicester-manager 20. juli i fjor. Ekspertene mente at han skulle bli den første manager til å få fyken i Premier League denne sesongen.

Og de hadde jo sine grunner til skepsis. Rett nok hadde Ranieri en fortid i Chelsea og et alminnelig godt skussmål som manager. Men de fire måneden før han fikk jobben i Leicester var ikke det man skriver med fete bokstaver i en CV. Han var sjef for Hellas og ydmykelsen var total da Hellas tapte mot bittelille Færøyene.I utgangspunktet like usannsynlig som at Leicester skulle vinne seriemesterskapet.

I det hele tatt var tonen i engelske medier og det engelske fotballekspertveldet unison.

— Gone by Christmas, var konklusjonen.

Så feil kunne ekspertene ta.

  • Mannen som eier Leicester kommer fra Thailand: