Zlatan kan være ferdig i Manchester United allerede i mars

– Han er ikke i nærheten av å være den spilleren han var i fjor.

SKADET IGJEN: Zlatan Ibrahimovic er ikke med Manchester United på treningsleir til Dubai. Veteranen kan være ferdig i klubben allerede i vår, tror flere eksperter.
  • Reidar Løfaldli

Zlatan Ibrahimovic er ikke med Manchester United på treningsleir til Dubai denne uken. Veteranen skadet kneet mot Anderlecht i Europa League i fjor vår, men var sensasjonelt tilbake i spill allerede 18. november.

Ibrahimovic fikk spilletid i seks kamper før kneproblemene meldte seg igjen, og han ble byttet ut etter en halvtime mot Burnley 2. juledag.

– Han har fått et tilbakeslag og blir ute én måned, sa United-manager José Mourinho etter kampen mot Southampton senere i romjulen.

Les også

TV 2-ekspert langer ut mot Mourinho: – Må slutte å skylde på alle andre

James Robson følger klubben tett for Manchester Evening News, og mener at 36-åringen er langt unna den formen som er forventet av ham.

– Den Zlatan som kom tilbake i november og desember bidro ikke med det United vil at han skal bidra med. Han var ikke i nærheten av å være den spilleren han var forrige sesong. For første gang så han menneskelig ut, sier Robson ifølge Expressen.

IKKE I TOPPSLAG: Zlatan Ibrahimovic byttes mot Bristol City i kvartfinalen i ligacupen før jul, en kamp United overraskende tapte. Til venstre José Mourinho.

Ryktes til andre ligaer

Den engelske journalisten Duncan Castles, som ifølge Expressen har et nært forhold til José Mourinho, skriver hos Yahoo Sports at Zlatan kan komme til å forlate Manchester United allerede i mars, når ligaene i Kina og USA starter opp.

«Selv om United naturlig nok ville ha foretrukket å beholde forrige sesongs toppscorer i stallen helt til hans kontrakt utløper i juni, er de klar over at svenskens verdi i Kina eller USA vil være høyere hvis han ankommer til starten av deres sesong», skriver Castles.

Les også

De to ordene Chelsea-manageren brukte om Mourinho, skaper sterke reaksjoner i England

Uansett forventer verken Castles eller James Robson at svensken blir i Manchester ut over inneværende sesong.

– Dersom han skulle finne tilbake til den formen han viste i fjor kommer United aldri til å slippe ham i mars. Men om han er spilleren vi har sett i år så får han kanskje reise, sier Robson.

«Med Romelu Lukaku etablert som klubbens førstevalg som spiss (...) kan United kun tilby Ibrahimovic en rolle som backup. Det er ikke den selvsikre svensken forventet å godta», skriver Castles.