Fotball

Bergersen vrakes som AaFK-assistent

– Jeg må få si at jeg synes hele prosessen har vært veldig uprofesjonell, sier en skuffet Kent Bergersen

FULL STOPP: Kent Bergersen (t.v) kom til Aalesund som Kjetil Rekdals assistent foran 2010-sesongen. Spillerne har gitt «Kenta» mye av æren for at AaFK tatt store steg siden den gang,men nå må sparekniven tas fram på Color Line stadion, og han blir førstemann ut dørene.
  • Eirik Nesset Hjelvik

Aalesund må fram med sparekniven og tilbyr ikke Kent Bergersen ny kontrakt. Det får store deler av AaFK-miljøet til å reagere.

– Dette synes jeg er veldig synd. Jeg synes Kent har vært veldig dyktig, og synes han har hatt stor betydning for stegene vi har tatt de siste årene. Jeg kan ikke bestemme hva klubben skal gjøre, men personlig hadde jeg ønsket at han ble med videre , sier Fredrik Ulvestad.

– Jeg håper virkelig dette ikke er en endelig beslutning og at man likevel kan finne plass til Kent. Jeg synes totalen i trenergruppen har vært veldig bra i år og ønsker ikke å svekke dette , sier AaFK-trener Jan Jönsson.

Men fra AaFK-styret er det i utgangspunktet lite hjelp å få. Ifølge Henrik Hoff er det gjort et styrevedtak på at Kent Bergersen ikke får tilbud om en ny AaFK-kontrakt.

– Per i dag er det gjort en beslutning om å rokere og kutte ut en trenerstilling. Kent er ønsket med videre fra sport, men som klubb må vi ivareta en helhet. Siden Kent er på utgående kontrakt, er det gjort et vedtak på at hans kontrakt ikke forlenges. Vi er nødt til å tenke på økonomien. Hvis ikke er det mulig vi må si opp ti i stedet for en i årene som kommer, sier AaFK-direktør Henrik Hoff.

Forstår ikke valget

Kent Bergersen sier han forstår at klubben må kutte i kostnadene.

Likevel synes han det er vanskelig å akseptere at han blir den som vrakes fra trenerapparatet til AaFK.

– Slik jeg har forstått det ønsker spillergruppa meg videre, i tillegg vet jeg at Janne og alle de andre på sport også gjør det. Da synes jeg det er veldig merkelig at klubben ikke tar hensyn til det. I tillegg til å være sterkt ønsket av å sport har jeg jo vært en kontinuitetsbærer. Så for meg kommer det som en stor og uventet overraskelse dersom dette er den endelige beslutningen, sier Bergersen.

Han har hele tiden vært klart på at han har trivdes i Ålesund og at han har ønsket å være med klubben videre. 46-åringen legger ikke skjul på at han ikke er imponert over hvordan AaFK-ledelsen har håndtert saken.

– Jeg må få si at jeg synes hele prosessen har vært veldig uprofesjonell. Først fikk jeg signaler på at jeg var ønsket videre, men så fikk jeg signaler på at klubben slet økonomisk og at jeg måtte ned i lønn. Til slutt fikk jeg beskjed om at jeg kanskje ikke ville få tilbud likevel , sier Bergersen.

Det viste seg å stemme til slutt. Kenta fikk aldri et konkret kontraktsforslag fra AaFK.

– Kan det handle om andre ting enn økonomi?

– Det vil jeg ikke spekulere i. Jeg har vært løsningsorientert og positiv med tanke på å gå ned i lønn, men jeg får vel tro at det bare handler om det økonomiske, svarer Kenta.

Satser internt

Sunnmørsposten vet at enkelte i krefter fortsatt jobber for at Kent Bergersen likevel skal få forlenget sin AaFK-kontrakt. Men i utgangspunktet er det ut med Bergersen, og dermed ei ledig stilling som Jan Jönssons assistent.

Siden penger skal spares, er klubbdirektør Henrik Hoff klar på at det skal satses internt.

Spillerutvikler Karl Oskar Fjørtoft eller juniortrener Trond Fredriksen er definitivt de heteste kandidatene. Dessuten er det ikke utenkelig at Tor Hogne Aarøy går inn i en trenerstilling i AaFK etter hvert som han gir seg som spiller.

– Jeg ønsker foreløpig ikke å kommentere hvem som er aktuelle. Vi holder på med kabalen nå og derfor hadde det vært ønskelig at du ringte meg angående Kent først ut i neste uke , sier Henrik Hoff.

I tillegg til å spare penger, mener Hoff det på sikt kan være fornuftig å satse på lokale krefter.

– I likhet med at vi ønsker å utvikle lokale spillere, er en av vurderingene at vi ønsker å få fram lokale trenere, sier Hoff.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt20125341192241
2Molde20115448252338
3Rosenborg20114543261737
4Kristiansund2011272825335
5Lillestrøm2010463226634
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Aalesunds FK