Fotball

- Ja, Issah er RBK-klar

<p>Hoftun bekrefter at ghaneseren kommer.</p>

Hoftun_lead
 • Are Bye
 • Øivind Presthus
Mohamed Aval Isah
Isah frontbilde

Beograd-klubben Røde Stjerne melder at Mohammed Awal-Issah er klar for Rosenborg. Den 25-år gamle midtbanespilleren fra Ghana er under kontrakt med den serbiske storklubben frem til 1. januar 2013, men skal nå være på vei til Norge.

— Jeg vil alltid ha Røde Stjerne i mitt hjerte, jeg har opplevd mye i denne klubben. Jeg vil takke lagkamerater, trenere og fansen for et fint opphold. Jeg har følt meg hjemme her. Når min siste kamp blir avhenger av Rosenborg, sier Issah på nettsiden til Røde Stjerne.

Spretter ikke champagnen

Rosenborgs sportslige leder Erik Hoftun bekrefter at Issah er på vei.

- Ja, vi er enige med Røde Stjerne om en overgang. Issah kommer til Trondheim så raskt det lar seg gjøre, sier Hoftun til adressa.no.

— Vi har fulgt han en stund, vi har sett han mye, og vi tror det er riktig spiller vi kjøper, utdyper Hoftun.

— Hva gjenstår før Issah formelt er Rosenborg-spiller?

- Det gjenstår en medisinsk test og forhandlinger om hans personlige avtale før avtalen er helt i orden. I utgangspunktet skal Issah spille defensivt på midtbanen, det er der han har spilt for Røde Stjerne også, sier Hoftun.

— Er du fornøyd med sommerens første forsterkning?

— Jeg sprettter ikke champagnen før alle detaljer er i boks, og avtalen er signert, sier den sportslige lederen.

Bedre enn Annan?

Paschalis Tountouris er Issahs agent. Overfor adressa.no avviste nylig at det var kommet noe bud på ghaneseren. Men han la samtidig til at han synes Rosenborg burde prøve seg på spilleren – først og fremst fordi han etter sigende er bedre enn landsmann Anthony Annan.

— Hvis du ber meg sammenligne dem, så mener jeg at Mohamed er en mye bedre offensiv spiller enn det Annan er. Annan er en fantastisk midtbanespiller i forsvar, men han har dårlige ferdigheter fremover på banen. Issah er god som forsvarende midtbanespiller, men ikke like god som Annan. Derimot er han en kreativ spiller som kan fylle flere roller på midtbanen, og han er i stand til å sette opp angrepsspillet fremover i banen. Han vil være et bra «verktøy» når Rosenborg-treneren skal planlegge angrepsspillet sitt, sa Tountouris da.

Nå bekrefter også han at ghanseren er klar for Rosenborg, med et ørlite forbehold.

- Ja, jeg kan bekrefte at Issah er klar for å spille for Rosenborg dersom den medisinske testen går bra. Han skal også forhandle om sine personlige betingelser. Han kommer til Trondheim så raskt som mulig, sier Tountouris.

Les også

 1. - Issah vil passe perfekt i Rosenborg

 2. RBK ønsker investorer til spillerkjøp

 3. - Bedre enn å gjøre klubben til et AS

 4. Sarpsborg avslo bud på Jørgensen

 5. Gigamosaikk av Roar Strand

 6. Ciljan signerte for Hamburg

 7. Keegan ønsker Ciljan lykke til

 8. Ciljan enig med Hamburg

 9. Hvem erstatter Ciljan?