Svensk ekspert refser Eikrem: - Ser ut som en chihuahua

I mai ble han hyllet. Nå får den tidligere Molde-spilleren massiv kritikk i Sverige.

Magnus Wolff Eikrem og Malmö sliter om dagen. Her fra en kamp mot Åtvidaberg i mai.
  • Nicholas Bergh

Åge Hareides Malmö er inne i en svært dårlig periode. Lørdag ble det bare 2-2 mot bunnlaget Örebro, hvilket innebærer at Malmö nå kun har vunnet to av de siste åtte kampene.

Magnus Wolff Eikrem signerte for Malmö i vinter, og startet sesongen forrykende. I mai ble han kåret til Allsvenskans beste spiller av avisen Expressen.

Etter 2-2 mot Örebro får imidlertid den tidligere Molde-spilleren hard medfart.

Sportskommentatoren Johan Wall, som har sørsvensk fotball som spesialfelt, er svært skuffet over Eikrems prestasjoner. Han mener han ikke lever opp til kallenavnet han har fått i svensk fotball, nemlig «ulven».

— Hvor er ulven? Magnus Wolff Eikrem skulle være det offensive samlingspunktet som ballen skulle gå gjennom. De siste kampene har han mest sett ut som en chihuahua som har gått seg vill, skriver Wall i en blogg for Expressen.

Senere utdyper han kritikken mot Eikrem.

— Det var passivt forsvarsspill og ikke distinkt nok fremover. Magnus Wolff Eikrem ga begge problemene et ansikt. Han vant få dueller og ikke engang høyrefoten hans fungerte.

Les også

Svenske medier nådeløse mot Hareide etter nytt tap: «Nattsvart»

Slakter Eikrems forsvarsspill

Eikrem får også gjennomgå i kommentatoren Max Wimans spalte på sydsvenskan.se. Wiman er svært kritisk til Malmös midtbaneduo.

— Bortsett fra forvarsfeilene var dette dagen et fullstendig ubegripelig forvarsspill fra Enoch Kofi Adu og et helt kraftløst spill av den tenkte motoren Magnus Wolff Eikrem skilte seg ut, skriver Wiman, før han senere legger til:

— Sannheten er at Adu og Eikrems forsvarsspill er så dårlig at MFF tapte all presset høyt oppe i banen.

Overfor Expressen vurderer Eikrem sin egen form.

— Det går opp og ned. Jeg håper det blir bedre i neste kamp, sier han til avisen.

- Hva trenger du å forbedre deg på?

— Jeg må komme nærmere målsituasjoner. Når jeg spiller sentralt må jeg være litt mer offensiv og ikke havne så langt ned i banen.

Det er imidlertid langt fra bare Eikrem som har underprestert de siste kampene. Malmö har vært det dominante laget i svensk fotball de siste årene, men ligger nå på en femteplass i serien.

Les også

Fra Cardiff-flopp til svensketopp

Utlignet etter keepertabbe

Få hadde trodd at nedrykksplasserte Örebro skulle skape problemer borte mot den regjerende seriemesteren, selv om Malmö er inne i en dårlig periode.

Vertene tok oppskriftsmessig ledelsen ved Pawel Cibacki etter 13 minutter, men Daniel Gustavsson utlignet tre minutter senere. Etter 32 minutter førte Kalle Holmberg gjestene i ledelsen.

Malmö stanget mot veggen i resten av kampen, men Mehmeti utlignet etter at målvakt Daniel Nordmark bommet på en utboksing i feltet.

Både Eikrem og Jo Inge Berget spilte hele kampen for Malmö. Tidligere Brann-spiller Andreas Vindheim var ubenyttet reserve.

(Aftenposten/NTB)