Arna-Bjørnar tapte foran landslagssjefen

Med Even Pellerud på tribunen gikk Arna-Bjørnar på sitt andre hjemmetap for sesongen.

Det gjør vondt å møte Ingrid Ryland.

ARNA IDRETTSPARK (bt.no): Arna-Bjørnar hadde virkelig muligheten til å gjøre et inntrykk på landslagssjefen mot LSK Kvinner lørdag. For blant de 447 tilskuerne på Arna Idrettspark, befant Even Pellerud seg.

Men landslagstreneren, som var til stede for å trekke NM-semifinalene og se LSKs fire landslagsspillere i aksjon, lot seg neppe overbevise av Arna-Bjørnar-spillernes prestasjoner på banen.

For etter at Karoline Haugland sendte Arna-Bjørnar i ledelsen mot laget fra Lillestrøm, imponerte hjemmelaget ingen. To kjappe scoringer fra Isabell Bachor og Emilie Haavi snudde kampen, og Arna-Bjørnar gikk på sitt andre hjemmetap for sesongen.

— Etter hvert som kampen går, ser man tydelige forskjeller på lagene. LSK Kvinner er noen hakk bedre, men Arna-Bjørnar har et ungt lag jeg forventer meg mye av fremover, sa Pellerud til bt.no etter kampen.

Tre strake tap

Dermed øker avstanden opp til medaljeplass for Arna-Bjørnar-damene, som tar landslagspause med tre strake tap.

— Det skal bli deilig å få en frihelg etter de siste kampene. Etter pausen skal vi gjøre vårt beste for å ta flest mulig poeng. Avstanden opp til gull- og sølvmedaljene har vært for stor lenge, men vi har fortsatt en god mulighet på bronsen, sier Hege Hansen, som er en av spillere Even Pellerud kunne nevne at han vurderer å ta inn i landslagsvarmen i nær fremtid.

Akkurat det var ikke Hansens fokus etter kampen. Hun var sint. Sint på seg selv, laget og dommeren.

Kalvenes borte

— Jeg synes vi ble bortdømt. Vi fikk gult kort på situasjoner som LSK slapp unna frispark på, sier Hansen, som synes tapet var ufortjent.

Det er ikke Bjarne Hagen helt enig i. Siden hovedtrener Morten Kalvenes var i bryllup, var det han som ledet laget mot LSK.

— LSK var bedre enn oss i denne kampen, det må vi bare innrømme. Men vi hadde overtaket i første omgang og kunne fort ha kommet ut av denne kampen med mer enn vi gjorde, sier han.

Tidlig Haugland-scoring

I en sjansefattig første omgang var det Arna-Bjørnar som var det førende laget, og etter 24 minutter fikk de uttelling. En svak klarering av LSK-forsvaret endte i beina til Karoline Haugland, som enkelt kunne bredside Arna-Bjørnar i ledelsen.

Tabelltoeren var så misfornøyd med starten at de benyttet det lille avbrekket etter Hauglands mål til å ta samles i ring midt på banen for en ny peptalk.

Det var tilsynelatende til hjelp, for foruten en susende takling fra Ingrid Ryland, som endte med at LSKs Mimmi Löfzenius fikk en skikkelig luftetur, skjedde det ikke stort mer før pause.

LSK snudde kampen

Også andre omgangen var det imidlertid Arna-Bjørnar som skulle få ballen først i nettet. Maria Brochmann stanget ballen bak LSK-keeper Nora Gjøen, men midtbanekrigeren fikk ikke en gang tid til å juble før dommeren annullerte målet. Brochmann hadde vært for tøff i duellen.

Det var ikke Lillestrøms Isabell Bachor da hun kopierte Brochmann etter 67 minutter. På en corner løsrev Bachor seg i feltet, og headet inn utlikningsmålet.

Plutselig raknet det for hjemmelaget. Fire minutter senere rotet Caroline Walde bort ballen som bakerste mann. Lynkjappe Emilie Haavi snappet opp ballen og fosset forbi Arna-Bjørnar-kapteinen. Alene med keeper gjorde landslagsspilleren ingen feil og sendte LSK i føringen.

Arna-Bjørnar klarte aldri å slå tilbake. Kampen endte 1-2. ## Fotballfest

Tapet skal i alle fall ikke publikum ha skylden for, for på tribunen var tilskuerne både mange og høylytte. Klubben hadde arrangert til fotballfest og 447 tilskuere stilte opp. Blant dem var Brann-spillerne Fredrik Haugen og Marcus Pedersen.

Sistnevnte benyttet pausen til å berømme stemningen supporterklubben Bjørnane lagde under kampen, og kalte den «bedre enn på Stadion» - til enorm jubel fra hjemmefansen.

Pellerud lot seg også imponere. Fra tribuneplass måtte han reise seg for å ta bilder av de feststemte Bjørnane.