Fotball

Ada Hegerberg - Artig å spille så nærme hjemme

Den norske superstjernen trives med å spille landskamper på andre stadioner enn Ullevaal.

Søstrene Ada (t.v.) og Andrine Hegerberg etter EM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Kazakhstan på Aker Stadion. Foto: NTB Scanpix

 • Ørjan Handal Dimmestøl

Norge – Kasakhstan 10-0

Aker Stadion: Norge var torsdag kveld vertskap for Kasakhstan i EM-kvaliken. Med over 2300 tilskuere var det god stemning når landslaget holdt show på Aker Stadion.

— Fin ramme

Europa og Sunndals beste fotballspiller, Ada Hegerberg, var full av lovord om publikummet på Aker Stadion.

— Det ble en kjempe fin ramme rundt kampen i dag.

- Synes du det er fint å spille på «hjemmebane»?

— Ja, det er artig å spille så nærme hjemme. Det er kjekt å høre dialekten og se den utrolige naturen. Det får man ikke i Lyon for å si det slik.

Hegerberg synes det er viktig at landslaget tar seg turer til andre stadioner enn Ullevål. Hun mener også det løfter interessen og hjelper på rekruteringen.

— Så langt har det fungert veldig bra. Vi har hatt noen gode opplevelser her, og også i Ålesund.

Les også

Emilie (17) storspilte på J19-landslaget: Scoret hat-trick i sin andre kamp

— Vil by på oss selv

Landslagstrener Roger Finjord er enig med Hegerberg. Han skryter over publikum og oppslutningen rundt kampene som har vært. Treneren mener dette er en mulighet til å etablere en sterkere posisjon i idretts-Norge.

— Vi ønsker å by på oss selv og styrke posisjonen vår. Det har vært folkefest her, og vi tror på folkefest på Høddvoll, sier Finjord.

Les også

Fotballjentene vant landskamp utrolige 10-0

Utklassing

Landslaget hadde en profesjonell oppvisning. De gikk til pause med en 7-0 ledelse. Det kan være en tøff test for konsentrasjonen. Landslagstreneren fortalte hva han sa for å holde motivasjonen oppe hos jentene.

— Jeg sa at vi måtte sørge for at publikum husket andre omgangen også. Det er viktig å øve i slike kamper. Det var kvalitet og vi spilte slik vi ønsket med gode innlegg og stikkere igjennom midten.

En som bidro sterkt til dagens resultat var tremålsscorer Isabell Herlovsen. Hun scoret to kjappe mål etter rundt ti minutter spilt, og fullførte hat-tricket ti minutter før slutt. Spissen var strålende fornøyd etter utklassing av Kasakhstan, men innrømmer at det blir et annet kampbilde etter pause med sjumålsledelse.

— Vi må være fornøyd med overkjøring i dag. I andre omgang vil man gjerne vise mer individuelle ferdigheter. Det må jo være lov når man vinner med ti mål.

Etter dagens trippel har Herlovsen 49 mål. Hun kommer nå med en klar beskjed til landslagslegenden Marianne Pettersen. Hun har scoringsrekorden med 66 mål på landslaget

— Marianne Pettersen må passe seg. Nå tar jeg sikte på rekorden hennes!

Landslaget møter tabelljumbo Israel på Høddvoll på mandag 19.september.

Norge stilte med følgende lag: Ingrid Hjelmseth – Ingrid Wold (59min Kristine Minde), Marita Lund, Stine Pettersen Reinås, Marit Sandvei – Caroline Graham Hansen (59min Synne Skinnes Hansen), Maren Mjelde (69min Ingvild Isaksen), Andrine Hegerberg, Emilie Haavi – Isabell Herlovsen, Ada Hegerberg

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Fotballjentene vant landskamp utrolige 10-0

 2. FOTBALL

  Hegerberg: – Vi er gode når vi er på vårt beste

 3. FOTBALL

  Herlovsen øyner landslagsrekord: – På tide at noen slår den Isabell

 4. FOTBALL

  Troppen er klar - men det var ikke en landslagssjef som tok den ut

 5. FOTBALL

  Herlovsen ble tidenes mestscorende landslagsspiller

 6. FOTBALL

  Herlovsen med hat trick i siste VM-test. Nå truer hun norsk målrekord.