Fotball

Arsenal videre i FA-cupen etter mønsterangrep

Arsenal hadde en tøff oppgave mot Sunderland, men et drømmeangrep avsluttet av Aaron Ramsey var med på å sikre 3-1-seier.

Aaron Ramsey (til venstre) jubler for 2-1-scoringen mot Sunderland. Héctor Bellerín (til høyre) serverte waliseren. Foto: Reuters

Arsenal 3-1 Sunderland

Bortelaget til Sam Allardyce startet best og tok ledelsen i første omgang ved Jeremain Lens etter at nederlenderen snappet ballen fra en uoppmerksomhet Laurent Koscielny. Hjemmelaget kvitterte like etter da Joel Campbell omsatte en pasning fra Theo Walcott i mål.

Etter pause skrudde laget til Arsène Wenger opp tempoet i angrepsspillet. 2-1-scoringen var et stilstudie av både veggspill og perfekt timet gjennombruddsspill, og Aaron Ramsey fikk til slutt æren av å sette ballen i mål etter innlegg fra Héctor Bellerín.

Spanske Bellerín var nok en gang frampå bare minutter senere og serverte Olivier Giroud som ikke kunne unngå å sette innlegget i mål.

Jay-Jay Okocha-nevø fra start

Wenger valgte å starte med et rutinert mannskap mot Sunderland, men 19 år gamle Alex Iwobi fikk en sjelden mulighet fra start. Iwobi, nevø av Jay-Jay Okocha som storspilte for Bolton tidlig på 2000-tallet med nettopp Sam Allardyce som sjef, viste prov på sine ferdigheter, men ble tatt av banen 67 minutter. (©NTB)

Les også

  1. Blåser nytt liv i verdens eldste fotballklubb

  2. Trente med RBK i høst - fredag reddet han Liverpool

  3. Britisk avis: United tok kontakt med Ancelotti - ville erstatte van Gaal

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Arsenal FC
  3. Sunderland AFC
  4. FA-cupen