Hvem skal ut?

En av disse keeperne blir ikke værende i TIL etter årets sesong.

Tromsø-keeperne Benny Lekström og Pål Vestly Heigre.
  • Øyvind Sivertsen

ALFHEIM: TIL har denne sesongen tre etablerte keepere i stallen: Gudmund Kongshavn, Benny Lekström og Pål Vestly Heigre.

Slik blir det ikke neste sesong.

– Uten å gå inn på de konkrete navnene, så er det overordnede bildet at vi skal ha to etablerte keepere pluss en ung keeper – som et trekløver, sier sportssjef Svein-Morten Johansen til iTromsø.

– Så alle disse tre som er her nå blir neppe her neste år?

– Det kan du kanskje konkludere med, svarer han.

Les også

Kan miste nesten et helt lag - Tromsø risikerer spillerflukt

Komplisert

Av de tre nåværende keeperne er det kun Kongshavn som har avtale etter årets sesong (ut 2017). Heigre er på lån ut årets sesong fra Viking – der kontrakten går ut i år – mens Lekströms TIL-avtale også går ut etter årets sesong.

Det som gjør keepersituasjonen litt komplisert er at Kongshavn har vært skadet siden Bodø/Glimt-kampen 16. mai. Men bergenseren er nå i trening igjen og kan være aktuell for TIL 2-kamp mot Ishavsbyen kommende mandag.

– Gudmund har kontrakt og vi håper å få sett ham 100 prosent i løpet av høsten. Det som er åpent er den siste keeperen, og det er det ikke noen avklaring på ennå, fortsetter Johansen.

Med andre ord: Pål Vestly Heigre eller Benny Lekström spiller ikke i TIL i 2016. Heigre har på sin side ønsket å ha alle muligheter åpne, mens Lekström ikke har spilt siden 3-1-tapet mot Start 3. mai.

– Kan det hende at dere må ut på keeperjakt?

– Nei, det ønsker jeg ikke å gå inn på. Vi har ikke konkludert med noe ennå og trenger litt mer tid angående keeperne, sier Johansen.

Lekström aner ikke om det blir ny avtale i TIL.

– Jeg vet ikke så mye. Jeg tenkte jeg skulle snakke med dem i løpet av de neste dagene, sier Lekström.

Han skjønner at TIL kun ønsker to etablerte keepere.

– Det forstår jeg også. Man kan ikke ha tre lønnede A-lagskeepere, uttaler Lekström, som selvsagt skulle ønske han kunne bidra mye mer på A-laget.

– Det er som vanlig,; det er frustrerende å ikke få være med, sier 34-åringen, som har sett solid ut på treningene i det siste.

– Man må jo være profesjonell, og jeg er her for å trene og bli bedre, sier Lekström.

Nye lån?

Om en av de to etablerte keeperne neste sesong skulle pådra seg en langtidsskade – som i år – må TIL trolig ut på keepermarkedet igjen.

– Da kan det hende at vi må låne på nytt. Det må vi eventuelt ta når en situasjon oppstår, sier Johansen.

Hvem TIL vil satse på som unge tredjekeeper er ikke avklart. Tidligere har Fredrik Bakkelund hatt en slik rolle.

– Fredrik står jo i Senja og er der. Vi har jo to keepere til som er inne i systemet (Jakob Karlstrøm og Tobias Hjorten Paulsen) og som vil være naturlige kandidater. Og i tillegg har vi scouting på unge nordnorske keepere, som det forresten ikke er så mange av, selv om det finnes noen lenger nede i årskullene, sier Johansen

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk