Fotball

Liverpool-legendens drømmelag foran storoppgjøret: Gir plass til Ronaldo - ikke til Gerrard

Man skulle kanskje tro at en av Liverpools største spillere ville være selvskreven på Jamie Carraghers drømmelag. Den gang ei.

Jamie Carragher har funnet plass til Cristiano Ronaldo, men ikke Steven Gerrard.
  • Steffen Stenersen

Torsdag kveld er det duket for et oppgjør man aldri før har opplevd i Europa-sammenheng.

Liverpool og Manchester United braker sammen på Anfield, i det første av to oppgjør i åttedelsfinalen i Europa League. De to lagene har hatt mange minnerike oppgjør i hjemlig serie, men i Europa har de aldri møttes.

Les også

Zlatan herjet med Chelsea, nå kjommer advarselen: - Dette er bare oppvarmingen

Ingen Gerrard eller Keane

I opptakten til kampen har Jamie Carragher, Liverpool-legende og nå fotballekspert, fått oppgaven i å sette sammen sitt drømmelag bestående av spillere fra de to lag gjennom historien. Liverpool-mannen byr på noen overraskelser. Steven Gerrard får nemlig ikke plass på Carraghers lag.

— Bobby Charlton er den største spilleren i England gjennom tidene, og får den offensive midtbanerollen, med Graeme Souness i den mer defensive rollen. Det betyr at to av favorittspillerne mine - Roy Keane og til og med min gode kamerat Steven Gerrard - er ute av laget, skriver Carragher i Daily Mail.

Steven Gerrard spilte sin siste Liverpool-sesong i fjor, og han tok farvel med hjemmepublikummet på Anfield i kampen mot Crystal Palace 16. mai.

Laget hans ser slik ut: Peter Schmeichel (United) — Phil Neal (Liverpool), Mark Lawrenson (Liverpool), Alan Hansen (Liverpool), Dennis Irwin (United) - Cristiano Ronaldo (United), Bobby Charlton (United), Graeme Souness (Liverpool), George Best (United) - Ian Rush (Liverpool), Kenny Dalglish (United). Ingen av de på Carraghers lag blir dog å se på Anfield torsdag. Der får man heller se et Liverpool som for første gang siden sesongen 12/13 har vunnet tre seriekamper på rad, mens Manchester United tapte mot West Bromwich i helga og samtidig fortsatt husker Marcus Rashfords gjennombrudd mot Midtjylland.

Les også

Har intervjuet 16 Liverpool-kapteiner: - Klubben har en lederkrise

— Har ikke noe imot van Gaal

Liverpool-manager Jürgen Klopp har på ingen måte prøvd å dysse ned betydningen av kampen, og kaller det "alle kampers mor", og slenger et lite stikk mot Louis van Gaal.

— Jeg har ikke noe mot ham, men det siste jeg ønsker i denne kampen er at han vinner, sa Klopp på en pressekonferanse onsdag.

Jürgen Klopp og Louis van Gaal i hyggelig passiar under forrige møte mellom de to lagene. Torsdag møtes de igjen.

— Mange sier at det er en kamp på Champions League-nivå, men jeg skjønner ikke hva man mener med det. Jeg har sett mange elendige kamper i Champions League, men jeg tror ikke denne kampen vil skuffe noen, sa Klopp.United-sjef Louis van Gaal mener media har hatt en altfor negativ holdning til Europa League.

Les også

Riise på veg til Ålesund – lander på Vigra i ettermiddag

United med skademareritt

— Dere merket kanskje at det var 58.000 tilskuere på Old Trafford i kampen mot Midtjylland. Så fansen setter pris på den. Hvor mange tror dere det vil bli mot Liverpool? Jeg tipper 75.000 sa van Gaal onsdag.

Manchester United sliter med skadeproblemer, og Wayne Rooney, Phil Jones og Ashley Young er blant de som er utelukket til torsdagens storoppgjør.

Jürgen Klopp på onsdagens pressekonferanse.

Liverpool får ikke med Lucas Leiva, som sliter med en lyskeskade. Trolig er Daniel Sturridge tilbake i Klopps ellever.

Les også

Kippe om Steinar Pedersen: - Aldri sett en som hang så mye i styrkerommet uten å bli større

For Liverpool er torsdagens oppgjør sjansen til å sikre seg den første seieren på fem oppgjør mot United. Ikke siden 3-0-seieren på Old Trafford i 2014 har de røde slått erkerivalen. Det vil nok Jürgen Klopp helt sikkert tenke seg å endre på.

— Jeg tror ikke den statistikken betyr noe som helst. Dette er over to kamper, og jeg tror ikke de har så mye mer kvalitet enn oss. Vi er to jevne lag, sa Klopp.

Britiske The Guardian har satt opp følgende sannsynlige lagoppstillinger:

Liverpool (4-2-3-1) Mignolet - Clyne, Lovren, Sakho, Moreno - Henderson, Can - Milner, Firmino, Lallana - Sturridge.

Manchester United (4-2-3-1) De Gea - Varela, Smalling, Blind, Darmian, Fellaini, Schneiderlin, Mata, Herrera, Depay - Martial

Les mer om

  1. Europa League
  2. Liverpool FC
  3. Manchester United