Aase usikker på om han får sjansen mot Stabæk

Starts kantspiller har fått massiv respons etter fredagens kunstmål mot Mjøndalen.

svp://101888?view=bt
 • Jeg fikk mange meldinger og mye positiv oppmerksomhet i helga. Det var nesten for mye, så jeg må bare legge det vekk litt, og bruke det som en godfølelse inn mot de to siste kampene, sier Daniel Aase.

I fredagens kamp mot Mjøndalen kom driblefanten inn rett etter pause. Etter bare 15 minutter på banen hælsparket han inn 1-1 på frekt vis, og sikret Start et enormt viktig poeng i bunnstriden.

Se målet øverst i saken!

VET IKKE OM HAN FÅR SPILLE: Daniel Aase på trening før Starts siste skjebnekamper.
 • Det er lettere å prestere med en god følelse, selvfølgelig. Men jeg må glemme alt styret, for det er ikke noe vist å bruke tid på det nå, sier Aase, og understreker viktigheten av en god treningsuke for hans egen del.Aase, som knapt hadde fått spilletid av trener Bård Borgersen før Mjøndalen-kampen, uttalte til Fædrelandsvennen for noen uker siden at han trodde han kunne få en viktig rolle i sesongavslutningen.

- Var dette starten?

 • Jeg tror de fleste spillerne har troen på seg selv, og tror at de kan utgjøre en forskjell. Det følte jeg også, og det føler jeg fortsatt. Det er utrolig mye gøyere å være utpå der og bidra, enn å ikke gjøre det. Det sier seg selv, sier Aase.

Må være påskrudd

26-åringen tror imidlertid ikke at alt kommer til å endre seg, til tross for det gode innhoppet sist.

 • Jeg har ikke peiling på hva som skjer, sier Aase.

- Men det vil vel bedre sjansene dine til å spille mer?

 • Ja, Bård har jo sagt at det er de tingene som avgjør om man får spilletid. Det er 20 mann som har lyst til å spille. Om jeg skal starte eller komme inn, det tar jeg egentlig med ganske stor ro. Jeg må bare sørge for å være så påskrudd som jeg var da jeg kom inn mot Mjøndalen neste gang jeg får sjansen, sier Aase.

- Aldri kritisk til laguttak

Da Aase ble vraket til troppene mot Vålerenga og Rosenborg, var begrunnelsen fra Borgersen at kampbildet ikke ville passe kantspilleren.

- Passer Stabæk og Molde deg?

 • Jeg er ikke redd for å møte Stabæk eller Molde. Jeg kommer aldri til å være kritisk til treneren eller laguttak. Jeg vet at de tar ut det laget som har størst mulighet, og så håper jeg at jeg får spille en eller annen type rolle i det, sier Aase.

Det er mange Start-supportere som mener at Aase bør spille – uansett.

 • Det er hyggelig, selvfølgelig. Det var som sagt godt å få en god opplevelse, men det er hverdagen her som betyr noe egentlig, så får vi se hva som skjer, sier Aase.

- Gjorde en god figur

Trener Bård Borgersen har ennå ikke begynt å tenke på laget som skal møte Stabæk søndag.

 • Vi har latt det ligge nå, og så begynner vi å spisse de tankene inn mot torsdag og fredag, sier Borgersen.

- En type som Daniel Aase, som hadde et godt innhopp sist, hva kan du si om hans sjanser?

 • Jeg sier ingenting om hans sjanser, men jeg synes han gjorde en veldig god figur da han kom inn. Det dreier seg om å vise seg fram når man får muligheten. Daniel fikk vist at han er en god fotballspiller, sier Borgersen.

- Hvilke andre svar fikk du fra kampen?

 • Alex (De John, red.anm.), som kom inn i Rolfs karantenefravær, synes jeg også gjorde den god figur, og var veldig sentral i dødballkraften vår. Han klarte seg også bra i forhold til struktur, sier Borgersen.
svp://101888?view=bt

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24193255213460
2Bodø/Glimt24136560312945
3Rosenborg24128453351844
4Lillestrøm24135641281344
5Vålerenga24133846321442
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk