Fotball

Randesund-lag fikk råd fra europas beste

Ada Hegerberg og resten av kvinnelandslaget tok imot lokalt besøk på Sparebanken Sør Arena torsdag.

Ada Hegerberg møtte Randesunds G10-lag etter landslagstreningen torsdag.
  • Håvard Karlsen

KRISTIANSAND (fvn.no): — Ada Hegerberg er veldig god. Hun scorer veldig mange mål, og har gode skudd, sier August Kvernland Tveide.

Han spiller til daglig på Randesunds G10-lag. Torsdag var laget på Sparebanken Sør Arena, hvor det norske kvinnelandslaget hadde sin første trening før mandagens privatlandskamp mot Sverige.

Laget ble i fjor plukket ut til å være maskoter da Norge skulle møte Malta i EM-kvalifiseringen på Ullevaal. En del av premien var også at laget skullle få møte noen norske landslagsspillere. Det var Kvernland Tveide som hadde meldte på laget til konkurransen, som var i regi av Gjensidige og P4, i samarbeid med Norges Fotballforbund (NFF).

— Da vi vant, så trodde jeg først at det var aprilsnarr på etterskudd, sier Kvernland Tveide.

Les også

  1. Smerud stepper inn som landslagssjef for kvinnelandslaget

  2. Ørn-keeperen om å spille med verdensstjernen: - Det er litt surrealistisk

Ada Hegerberg (i midten) var i godt humør under økten på Sparebanken Sør Arena torsdag.

Populær Lyon-stjerne

De fikk møte de norske landslagsstjernene rett etter at økten på Starts hjemmebane var over. Randesund-spillerne fikk også anledning til å spørre Hegerberg og de andre landslagsspillerne om ting de lurte på.

Alle hadde fått med seg at Lyon-stjernen i august ble kåret til årets kvinnelige fotballspiller i Europa sesongen 2015/2016. Real Madrids superstjerne Cristiano Ronaldo fikk samme pris for herrene, og poserte med Hegerberg under seremonien i Monaco.

— Han var veldig hyggelig, sa Hegerberg.

De norske landslagskvinnene hadde en liten samling med gjengen, og avsluttet sitt opphold på Sør Arena med litt firkantspill, før de satte kursen tilbake til Hotel Norge, der de bor under hele samlingen i Kristiansand.

Tidligere MK-spiller Leif Gunnar Smerud er egentlig trener for U21-landslaget, men har fått ansvaret for A-landslaget for kvinner til kampen mot Sverige.

Skal bli bedre enn Hegerberg

August Kvernland har i hvert fall målet klar.

— Jeg har lyst til å bli så god som mulig, sier han.

— Så god som Ada Hegerberg?

— Bedre, sier Randesund-gutten.

Bjørn Stephansen er en av trenerne for Randesunds G10-lag.

— Hvor opptatt er guttene dine av jentefotball?

— Ikke så veldig, men de vet godt hvem Ada Hegerberg er. De har sett bilder av henne sammen med Ronaldo, sier den tidligere Start- og Fløy-spilleren.

Randesund-laget skal også være til stede da Norge møter Sverige i treningslandskamp på Sparebanken Sør Arena mandag. Avspark er kl. 19.00. PS: Ada Hegerberg løp av gårde rett etter at økten med Randesund-spillerne var over torsdag, og Fædrelandsvennen fikk dermed ingen kommentar av Lyon- og Norge-profilen.

Les mer om

  1. Kvinnefotball