Fotball

Lokalavisen støtter Deila: Derfor bør han ikke få sparken i Celtic

Daily Record lister opp fem grunner til hvorfor Ronny Deila (40) bør få fortsette i den skotske storklubben.

Ronny Deila feiret hemningsløst etter 1-0-seieren mot bunnlaget Kilmarnock forrige lørdag.
 • Fredrik Saltbones

Den tidligere Strømsgodset-treneren er som vanlig i røft vær i Glasgow. Kravene til Skottlands største fotballklubb er enorme, noe som ble godt illustrert etter forrige helgs 1-0-seier mot Kilmarnock.

Celtic sikret seieren på overtid og Ronny Deila jublet hemningsløst for tre poeng sammen med supporterne – og gjorde "comeback" med varemerkefeiringen "Ronny Roar".

Tomas Rogic sikret 1-0 for Celtic med en drømmescoring på overtid mot Kilmarnock. Her feirer han sammen med Ronny Deila.

Det fikk han kritikk for. Flere supportere kalte det pinlig og overdrevet å feire på en slik måte mot et bunnlag som Kilmarnock.

 • Er forventningene til Deila for høye? Stem nederst i saken!

Men oppi det negative får Deila nå støtte fra litt uventet hold. Lokalavisen Daily Record, som ofte har vært veldig kritisk til nordmannen, gir nå redaksjonell støtte til 40-åringen.

Avisen lister opp fem grunner til hvorfor Deila bør få fortsette i managerstolen også neste sesong.

1. Han har den mentale styrken til å lede Celtic.

– Han har aldri sett etter unnskyldninger og har slått tilbake til tross for flere nedturer i løpet av sesongen. Laget ser fortsatt ut til å kjempe for ham i ligaen og cupen, og Ronny Deila-historien kan fortsette ende lykkelig for Celtic-fansen, mener avisen.

2. Hans første sesong var faktisk ganske imponerende.

– Etter nedturen i Champions League-kvalifiseringen, klarte han å samle troppene og Celtic gjennomførte en relativt suksessfull sesong, skriver Daily Record.

Ronny Deila får ros for måten han har fått Celtic-spissen Leigh Griffiths til å storspille på banen.

3. Han har fått enkelte spillere til å prestere bedre.– Det beste og mest åpenbare eksempelet, er Leigh Griffiths. Under Deila har han blitt Celtics beste spiss.

4. Klubben har ikke støttet ham nok på overgangsmarkedet.

– Siden han kom i 2014, har Deila måttet jobbe mye med materialet som allerede har vært i Celtic. Kanskje bør han få mulighet til å signere spillere han beundrer, hvis han får fortsette i klubben neste sesong, mener avisen.

5. Han er kanskje bedre enn alternativene som er tilgjengelige.

– Det er den røffe sannheten for skotsk fotball nå for tiden. Hvis penger ikke hadde vært noe problem, ville Brendan Rodgers og David Moyes vært mer attraktive navn enn Deila, men situasjonen klubben befinner seg i, gjør at den tidligere Strømsgodset-treneren kanskje er det beste alternativet tilgjengelig.

Celtic leder den skotske toppdivisjonen fire poeng foran Aberdeen og klubben skal spille semifinale i cupen mot erkerivalen Rangers 17. april. Ronny Deila har dermed en god mulighet til å sikre seg to trofeer denne sesongen.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport:

Les også

 1. Nå tar bookmakerne spill på hvem som skal erstatte Deila i Celtic

 2. Sent drømmetreff reddet Deila

 3. Hardt presset Deila: - Situasjonen er kritisk

 4. Oppvaskmøte for Deila: - Vi må bli enige om veien videre

 5. Deila etter poengtap: - Jeg er sint

 6. Røde Celtic tapte poeng mot bunnlag

Les mer om

 1. Internasjonal fotball
 2. Celtic FC
 3. Ronny Deila