Fotball

Overtidsscoring ga Levanger fornyet håp

Lå under 2-1 og var på vei mot 2.divisjon. Snudde til 3-2 og har nå berettiget håp om overlevelse.

svp://101834?view=bt
  • Eirik Grønning

SANDNES ULF — LEVANGER 2-3

Innbytter Kaj Leo Bartalsstovu sørget for den nødvendige magien som avgjorde for et Levanger som så død og begravet ut. Utspilt og utkjempet lå de under 1-2 og så ut til å ha halvannet ben i 2.divisjon med resultatene fra de andre kampene.

Først sørget Ørjan Hopens geniale pasning for boksåpneren Bendik Byes 2-2-mål, før et selvmål fire minutter på overtid, da Bartalsstovu gjorde alt av forarbeidet i et soloraid, i tre livsviktige poeng for Levanger.

Laget er riktignok under streken med to poeng opp til Follo på trygg grunn når to runder gjenstår. Men neste kamp er mot tabellnaboen på bortebane. Dermed kan Levanger i prinsippet avgjøre sin egen 1.divisjonsskjebne.

— Nå skal vi først nyte den seieren her littegrann, før vi retter fokus på Follo.Vi har satt oss selv i en posisjon der vi kan avgjøre selv og det er kanon. Vi har hatt en stigende kurve i de siste kampene og tar med oss mye selvtillit inn i de to siste kampene, sier en lykkelig Levanger-trener Andreas Holmberg til adressa.no etter kampen.

To annullerte scoringer

Levanger åpnet kampen svært forsiktig og kunne blitt straffet i åpningsminuttene. Sandnes Ulf hadde en ball i nettet etter tre minutter, men Marius Geerland ble avblåst for å ha brukt armene mot Levanger-keeper Ola Rygg.

Minutter senere endte Levangers første gjestevisitt i nettsus, men nok en gang ble det ingen tellende scoring. Ørjan Hopens perfekte slice av en bakromspasning fant Bendik Bye, som ble vinket for offside da han satte ballen i mål. En avgjørelse som virket svært marginal ut i fra tv-bildene.

Ryggen mot veggen

Etter det var det kun Sandnes Ulf det handlet om, selv om LFK-keeper Ola Rygg spilte hovedrollen. Marius Helle trodde han hadde hamret inn 1-0 etter et kvarter, bare for å se at Rygg vartet opp med en fantastisk enhåndsredning. Rygg måtte flere ganger i aksjon og måtte til slutt kapitulere av et skudd de færreste keeperne i verden hadde tatt.

Kent Håvard Eriksen var god i store deler av kampen, og scoret også hjemmelagets første mål. Men det var ikke nok til at Sandnes Ulf gikk på en ny lei smell på hjemmebane.

Nedfallsfrukten etter en Ulf-dødball havnet på venstrelabben til Kent Håvard Eriksen, som curlet ballen knallhardt i lengste kryss.Sandnes Ulf fortsatte presset og Levanger slet med å skape noe som helst – inntil en Hopen-dødball fant Per Verner Rønning. Midtstopperen flikket ballen mot mål der Georg Flatgård sto. Ballen snittet tolgingen og forstyrret nok til at keeperen ble satt ut, men det var førstnevnte som endte opp med scoringen.

Scoringsbonanza

Etter pause fortsatte Sandnes Ulf trykket, men en god Ola Rygg fortsatte storspillet. Men han måtte til slutt kapitulere da Aksel Berget Skjølsvik utnyttet Per Verner Rønnings feil og kom alene med keeper. Den tidligere Rosenborg-junioren gjorde ingen feil da han rundet keeper og trillet inn 2-1. Men da våknet virkelig Levanger og Bendik Bye utlignet alene med keeper. Levanger fortsatte trykket, selv om Sandnes Ulf var fullt på høyde. Dermed gikk kampen mot det uavgjortresultatet ingen av lagene trengte.

Det var før Kaj Leo Bartalsstovu ville det annerledes. Den færøyiske landslagsspilleren slo til med et raid på høyresiden før han hamret ballen foran mål. Ulf-keeperen reddet, men slo ballen i beina på en uheldig Axel Kryger.

— Den scoringen kan være helt avgjørende for utfallet av sesongen, selvsagt. Vi hadde troen hele veien, selv om vi ikke spilte bra i perioder. I 2.omgang viste vi hva som bor i laget da vi tok over kampen. Det var en helt fantastisk følelse å se 3-2 gå inn, sier Levanger-treneren.

Dermed endte det noe flatterende 3-2 til Levanger. Noe ingen nordtrøndere bryr seg særlig om i dag.

Les også

  1. To frisparkperler fra Stene da Ranheim seiret borte

  2. Sogndal er klare for Tippeligaen

  3. Brann-treneren så Åsane slå opprykksrivalen

svp://101834?view=bt

Les mer om

  1. Fotball 1. div
  2. Sandnes Ulf
  3. Levanger FK