Fotball

Espejord trente ikke i dag – kan starte i morgen

Fire endringer i TILs tropp foran oppgjøret mot Odd – og Flovik mener det er plass til både Espejord og Moussa fra start.

Runar Espejord kan få sjansen fra start i onsdagens cupkamp mot Odd (Arkivfoto)
  • Rune Robertsen
    iTromsø

Runar Espejord er tilbake i troppen til cupoppgjøret mot Odds BK onsdag kveld. Men han var ikke å se på Alfheim under treningsøkta i dag.

— Runar hadde en tøff økt i går, og avlaster derfor i dag. Runar er uansett med i troppen i morgen, sa Bård Flovik til media etter tirsdagens trening på Alfheim.

Det er også Mikael Norø Ingebrigtsen, som har vært holdt ute av troppen mot Stabæk sist på grunn av ettervirkninger av sykdom. Forsvarsspillerne Magnar Ødegaard og Kent-Are Antonsen er også tilbake i troppen etter at de sto over sist kamp på grunn av gule kort.

— De som ikke er med er Morten Gamst Pedersen, Jens Jacobsson, Christer Johnsgård og Jostein Gundersen, sier Flovik.

Les også

Michalsen om fotballoppveksten: – Jeg har alltid begynt bakerst i køen

— Blir endringer

Av disse er det bare Gamst Pedersen som er skadet. De andre tre er ikke med av sportslige årsaker.

— Vi har mange å velge blant, og har flere – blant disse Christer – som fortjener å være med i troppen men ikke er det, sier Flovik som bekrefter at det ”kommer til å bli endringer” fra startelleveren.

— Jeg vil ikke si noe om hvor disse endringene kan komme, men vi har fått inn fire nye spillere fra sist som går inn i troppen. Da vil jeg holde kortene litt tett til brystet med tanke på Odd som sikkert leser oss. Vi må unngå lekkasjer slik vi har sett noen har hatt de siste dagene. Ikke med oss, men med andre klubber, noe som gjør at man er bedre forberedt enn motstanderlaget, sier Flovik.

Les også

Nederland-eventyr glapp for Brage (17) - gir ikke opp utenlandsdrømmen

Har plass til begge

Etter å ha startet med 4-4-2 i 2016 endret Flovik taktikken til en spiss. Noe som i aller høyeste grad lyktes mot Stabæk i helga da TIL vant 3-0. Nå når Runar Espejord er tilbake betyr det at han konkurrerer direkte med Sofien Moussa som midtspiss.

— Men vi kan ha plass til begge to samtidig på banen selv om vi bare spiller med en spiss. Det handler mer om hvilke oppgaver spillerne får, enn systemet vi spiller, sier Flovik til iTromsø.

Les også

  1. Lehne Olsen :– Hadde blitt en YouTube-hit om den ikke hadde gått inn

  2. Michalsens med strålende debut: – Han spilte som han er 35 år

  3. TIL kom sent til Nadderud etter trafikkork: – Jeg tror vi må gjøre det sånn flere ganger

Les mer om

  1. Fotball-NM
  2. Tromsø IL
  3. Odds BK