- Horribelt

<p><strong> <a href="/stat/index.jsp?stats=true&amp;type=kampfakta&amp;matchId=296204">Sogndal — Fredrikstad 0-1:</a></strong> Sogndal-stopper Vegar Gjermundstad om Tariks matchvinnermål.</p>

Fotball 26. juni 2011 Eliteserien 14. runde Tippeligaen 2011 Sogndal - FredrikstadFosshaugane Campus - Sogndal Foto: Rune Sjøberg, Digitalsport 0 - 1:Målscorer TARIK ELYOUNOUSSI gratuleres av Hussain
  • Mads Bøyum

Det var bortelaget Fredrikstad som tok ledelsen på Fosshaugane. Den ledelsen viste det seg at de skulle holde på kampen ut. Sogndal-forsvarer Isak Scheel gjorde en slett jobb da han forsøkte å skjerme en ball ut til innkast, et godt stykke inn på Sogndals halvdel. Celso Borges hindret nemlig ballen fra å gå ut med en sklitakling, en takling som også fungerte som en pasning til Etzaz Hussain, som dro seg innover i banen, før han fant Tarik Elyonoussi som enkelt kunne sette ballen i nettet.

— Vi hadde fullstendig kontroll på situasjonen. I de situasjonene må vi vise større kynisme, sier Sogndal-trener Harald Aabrekk. Sogndal-stopper Vegar Gjermundstad tar hardere i.

- Vi vet vi ikke skal gjøre sånne feil. Det er horribelt. De skapte ikke så mye utenom scoringen, så det var for jævlig. Nå er det en kamp mindre vi har mulighet til å ta poeng i, sier han.

Flere mål ble det ikke i kampen. Seieren var Fredrikstads første siden 2-1-triumfen mot Vålerenga 16. mai. Ikke rart matchvinner Tarik Elyonoussi strålte etter kampen.

— Det ble en sliteseier. Veldig, veldig deilig å få med oss tre poeng herfra etter en lang reise, sier Elyounoussi.

Statistikksenter Eliteserien:

Stor Sogndal-sjanse

Før scoringen var det ting som tydet på at Sogndal-spillerne kunne få en fin ettermiddag. Hjemmelaget leverte kombinasjonsspill Fosshaugane-publikumet ikke har vært bortskjemt med i åpningsminuttene. Spesielt høyresiden med Mats Solheim og Ole Jørgen Halvorsen var frisk i innledningen, og etter åtte minuter klikk-klakket de seg nedover kanten, før et lavt innlegg ble slått mot Cato Hansen foran mål, men jærbuen rakk bare nesten frem. Hadde han fått foten på ballen ville det trolig stått 1-0. Hjemmelagets seiershåp fikk seg en ny knekk da kaptein og forsvarssjef Even Hovland måtte gi seg etter en halvtime, men få minutter før pause var de svært nær utligning. En corner fra høyre nådde pannebrasken til Isak Scheel, som med stor kraft sendte ballen på mål fra få meter - og traff Lasse Staw, som gjorde en kjemperedning.

Sogndal snytt for straffe?

Kort etter var det duket for et nytt dødballdrama. Per Egil Flo svingte et frispark helt inn mot Lasse Staw som lå flat og fikk slått ballen unna. Men den havnet i beina på Espen Olsen, som understreket at Sogndals spisser sjelden scorer, ved å ikke treffe mål med avslutningen sin. I stedet ble det en ny retursjanse, denne gangen til Vegar Gjermundstad. Han skjøt ballen opp i hånden til en FFK-forsvarer. Sogndal skrek på straffe, kanskje med rette, men dommer Hafsås hadde for dårlig utsikt, og ettersom assistenten heller ikke løftet flagget, slapp Fredrikstad fra det hele ustraffet.

- Nå har jeg ikke sett tv-bildene, men der og da så det ut som straffe, sier Gjermundstad til bt.no

- Ståfotball

Raio Piroja fikk annenomgangens første sjanse, med en frisparkstuss som gikk like over mål etter fem minutter. Sogndal på sin side var tannløse offensivt, klarte ikke å gjenskape finspillet fra åpningen, og klarte heller ikke å opprettholde kvaliteten i dødballavleveringene.

Et drøyt kvarter før slutt var Tarik Elyounoussi svært nær å doble gjestenes ledelse, men han skjøt like over mål etter et lite dribleshow i Sogndal-boksen. Når bare et par minutter gjensto skapte Sogndal sin kanskje største sjanse i kampen. Olsen la inn til Halvorsen, som kom i stor fart og avsluttet på volley - bare centimetere over målet bak en utspilt Lasse Staw.

Det var den siste store trusselen Fredrikstad ble utsatt for i sognesolen i dag.

- Jeg synes det var et surt tap, det er kortversjonen. Det ble for mye ståfotball, vi fikk ikke opp gløden og entusiasmen, oppsummerer Harald Aabrekk.

SKUFFET: Sogndals Per Egil Flo og Vegar Gjermundstad mot Celso Borges. (Foto: Rune Sjøberg, Digitalsport)

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk