- Ingen klippekort på landslaget

Kenneth Høie har plutselig blitt en outsider i keeperkampen. Frode Grodås er klar på at ingen særbehandles når det endelige valget skal tas.

INNE: Kenneth Høie (t.v.) er inne i landslagsvarmen. Han er en outsider til keeperplassen.
  • Eirik Nesset Hjelvik

— Alt avhenger av prestasjon. Er du best, så står du. Alder og skjønn spiller ingen rolle. Det er kun kvalitet som teller og sånn må det være. Ingen har klippekort på landslaget, sier Frode Grodås.

Valget om hvem som skal vokte målet mot Slovenia er allerede tatt, men Grodås ønsker ikke å dele dette med media. Selv om Rune Jarstein har stått i VM-kvalifiseringen hittil, er Grodås klar på at det i seg selv ikke er noen grunn til at han skal stå mot Slovenia.

- Den beste står

— Det er ikke noe forskjell på keeperplassen og backplassen. Mener vi at en er bedre enn den andre, spiller vi med den beste, sier Grodås.

Han er samtidig klar på at valget som tas nå ikke skaper noen presedens for framtidige kamper.

— På landslaget blir du vurdert hele tida, sier Grodås.

Selv om Grodås ikke vil si hvem som starter mot Slovenia, er det liten tvil om at Rune Jarstein er den mest opplagte kandidaten.

Negativt trøkk?

Likevel: Nok en gang har keeperdiskusjonen vært framme i media.

— De spørsmålene om den keeperplassen er det ikke jeg som lager, det er dere, sier Frode Grodås og viser til presseoppmøtet i Maribor.

- Er det et problem at det kommer opp gang på gang?

— Hvis trøkket rundt den som skal stå blir for stort, er det negativt.

- Opplever du det slik nå?

— Det vil jeg ikke uttale meg om, svarer Grodås.