Fotball

Suarez reddet Liverpool-poeng

<p>De røde traff stolpene oftere enn nettet. Hørt det før?</p>

Liverpool's Luis Suarez celebrates scoring against Stoke City during their English FA Cup quarter-final soccer match at Anfield in Liverpool, northern England March 18, 2012. REUTERS/Phil Noble (BRITAIN - Tags: SPORT SOCCER)
  • Mads Bøyum

LIVERPOOL — ASTON VILLA 1-1

Liverpool så ut til å tape for fjerde gang på rad, og for syvende gang på åtte kamper, men en sen utligning fra Luis Suarez hindret nok et tap.

- Vi fikk et mål, men jeg synes vi fortjente mer enn det , sier Liverpool-manager Kenny Dalglish etter kampen.

Stor Kuyt-sjanse

Før avspark markerte et helt stille Anfield at det neste søndag er 23 år siden Hillsborough-tragedien, der 96 Liverpool-supportere omkom, deriblant Steven Gerrards ti år gamle fetter Jon-Paul Gilhooley .

Men når kampen kom i gang, sto fotballen i fokus fra første spark. Liverpools Dirk Kuyt var svært nær å gi hjemmelaget ledelsen etter seks minutter, da han avsluttet skliende etter et godt Stewart Downing-innlegg, men keeper Shay Given klarte med minimal margin å hindre hele ballen i å krysse linjen.

Tidlig Villa-ledelse

Kort etter fikk Liverpool-fansen en kalddusj de har fått mange av den siste tiden. Barry Bannan vant en duell inne i boksen, ballen havnet hos Chris Herd som på pent vis satte inn 1-0 til gjestene.

Etter 19 minutter var det tid for en ny markering på Anfield. Denne gang for Villas nummer 19, den leukemirammede kapteinen Stilian Petrov. De tilreisende supporterne sang «There's only one Stilian Petrov», mens hjemmesupporterne viste respekt ved å applaudere unisont.

Enorm Kuyt-miss

Liverpools førsteomgang var i det store og hele elendig. Luis Suarez skulle kanskje hatt straffe etter en drøy halvtime, men fikk det ikke, muligens fordi han har rykte på seg for å falle lett. Minuttet før pause burde de røde uansett utlignet. Gerrard feide ballen på tvers i feltet, Dirk Kuyt kunne bare dyttet ballen i nettet fra kloss hold, men styrte i stedet den harde pasningen over.

Den første store muligheten etter pause, var også Liverpools. Suarez satte hodet til på et innlegg fra Gerrard, men ballen gikk i stolpen, og deretter opp i armen til keeper Given, som fikk slått den unna.

Suarez hindret tap

Etter 81 tunge og stort sett middels minutter, lyktes endelig Liverpool. Steven Gerrard løftet et frispark inn i feltet, innbytter Daniel Agger headet ballen i tverrligger - og Luis Suarez kastet seg frem og nikket inn returen.

I sluttminuttene var det hjemmelaget som kjørte kampen, men Shay Given og Villa-forsvaret sto imot presset. To og et halvt minutt på overtid var det flipperspill i Villa-boksen, men ingen røde klarte å sende avgårde en skikkelig avslutning.

Dermed ble det 1-1. FAKTA LØRDAG:

Sunderland – Tottenham 0-0

39.335 tilskuere

Bolton – Fulham 0-3 (0-2)

Mål: 0-1 Clint Dempsey (30), 0-2 Dempsey (45), 0-3 Mahamadou Diarra (80).

21.939 tilskuere

Brede Hangeland og John Arne Riise spilte hele kampen for Fulham.

Chelsea – Wigan 2-1 (0-0)

Mål: 1-0 Branislav Ivanovic (62), 1-1 Mohamed Diame (82), 2-1 Juan Mata (90).

40.651 tilskuere

Liverpool – Aston Villa 1-1 (0-1)

Mål: 0-1 Chris Herd (10), 1-1 Luis Suárez (82).

44.321 tilskuere

Norwich – Everton 2-2 (1-1)

Mål: 0-1 Nikica Jelavic (22), 1-1 Jonny Howson (39), 1-2 Jelavic (61), 2-2 Grant Holt (76).

26.554 tilskuere

West Bromwich – Blackburn 3-0 (1-0)

Mål: 1-0 Martin Olsson (selvmål 7), 2-0 Marc-Antoine Fortune (69), 3-0 Liam Ridgewell (85).

23.414 tilskuere

Rødt kort: Anthony Modeste (89), Blackburn.

Morten Gamst Pedersen spilte 77 minutter for Blackburn.

Les også

  1. Evans: - Gi Dalglish tid

  2. - Roma ønsker Suarez

  3. &laquo;Kongen&raquo; må forklare seg for eierne

  4. Houiller kalte Ginola &laquo;drittsekk&raquo;

  5. Villa Park reiste seg for å hylle Petrov

  6. Overtidsmål ga Chelsea-seier

Les mer om

  1. Engelsk fotball