Fotball

Solskjær før seriestart: – Rosenborg er favoritter

Molde-manageren mener rivalene fra Trøndelag blir den hardeste konkurrenten om seriegullet.

GIR VEKK FAVORITTSTEMPELET: Ole Gunnar Solskjær tror Rosenborg blir MFKs tøffeste konkurrent til seriegullet i årets eliteserie.
 • Martin Brøste
  Martin Brøste

Fredag sparkes den norske eliteserien i gang igjen, og søndag tar Molde imot Tromsø til første serierunde på Aker stadion. Molde er av de aller fleste tippet å ligge helt i toppen av eliteserien, men det er likevel Rosenborg som blir tippet helt på topp av flesteparten av ekspertene. Det har MFK-manager Ole Gunnar Solskjær full forståelse for.

– Det er naturlig at Rosenborg er favoritter etter at de ble både cup— og seriemester i fjor. De har ikke mistet så mange spillere som vi har gjort i vinter. Så de skal få lov til å være favoritter, men det er ikke på papiret og før sesongen starter at ting blir avgjort. Det er veldig sjelden at ekspertene i avisene får rett. Så vi får håpe de tar feil i år også, sier Solskjær til Rbnett.

Men at han nå prøver å legge litt ekstra press på rivalene fra nabofylket, er han ikke enig i.

– Molde hadde det samme presset i fjor. Da var Molde regjerende dobbeltmester, og da er det for dårlig å bli nummer seks, mener Solskjær.

Les også

Harmeet Singh klar for Molde - én måned etter at han forlot klubben

– Har vært for ustabilt

Tre av de siste fem sesongene har endt med seriegull til MFK. I de to andre har det imidlertid blitt sjetteplass på Molde. Det ble riktignok cupgull da MFK ble nummer seks i 2013, men Solskjær sier at laget har siktet seg inn noen hakk høyere enn sjetteplass.

– Det har vært litt ustabilt. Vi må oppover på tabellen. Vi ønsker å spille europacup igjen i 2017. Da sier det seg selv at vi må bli bedre. Vi skal sørge for at vi er med og kjemper om seriemesterskapet, og gjerne cupmesterskapet, når det drar seg mot november. Det er jo trofeer vi ønsker å stå igjen med, sier Solskjær.

– Hva er det som tilsier at MFK skal gjøre det bedre i serien i år enn i fjor?

– Jeg mener jeg har hentet inn spillere som kommer til å gjøre en forskjell for oss i år. Jeg vil si at det gjør noe med guttene når man får en sesong med motgang. De vil gjerne slå tilbake, selv om vi tross alt var veldig positive i Europa League. I tillegg er jeg er ganske sikker på at guttene er i mye bedre fysisk stand nå enn de var for ett år siden, tror Solskjær.

Les også

RBK-backen hadde liten tro på gulltrener Ingebrigtsen: - Var ikke særlig positiv

– Viking blir eliteseriens Leicester

I tillegg til Rosenborg, nevner Solskjær Odd og Strømsgodset som de argeste medaljekandidatene. Han har også tro på at Viking kan blande seg inn i den kampen.

– Rosenborg, Molde, Odd og Strømsgodset er lag som alle kan bli seriemestere. I tillegg tror jeg Viking kan få medalje, men jeg tror ikke de kan vinne serien. De kan blande seg inn i medaljestriden.

— Hver sesong kommer det en overraskelse. I fjor var det Stabæk, mens i England ser du Leicester overrasker mange. Jeg tror Viking blir den overraskelsen denne sesongen.

– Du tror de kan bli eliteseriens Leicester?

– Ja. Så får vi se hvem av de fire andre som greier å være oppe i toppen, sier Solskjær.

Les også

Dette er Moldes superstjernes tre beste medspillere

Stor tropp

Etzaz Hussain, Martin Linnes, Tommy Høiland, Ola Kamara og Daniel Berg Hestad er bare noen av spillerne som har forsvunnet fra MFK. Fredrik Aursnes, Petter Strand, Eidur Gudjohnsen, Isak Ssewankambo og Dulee Johnson er blant Solskjærs nysigneringer, og gjør at MFK skal ha en slagkraftig tropp også i 2016. I tillegg gjorde Harmeet Singh helomvending, og valgte å returnere til MFK etter at han tidligere i vinter signerte for FC Midtjylland.

Det betyr at MFKs A-lagstropp består av bortimot 25 spillere, og Solskjær innrømmer at han rett og slett ikke har plass til alle sammen.

– Nei, jeg har jo ikke det. Det viktigste er først og fremst å få en tropp som er slagkraftig og som kan kjempe om titler. Jeg er glad i alle guttene, men jeg håper at kanskje noen finner seg andre klubber å spille i. Jeg unner dem alt godt, men jobben min er å vinne fotballkamper for MFK. Derfor har jeg hentet inn spillere som jeg kan velge mellom. Det er bedre å velge mellom 20 spillere enn å velge mellom 13, påpeker MFK-manageren.

– Er det noen av nysigneringene MFK-publikummet kan glede seg ekstra til å se?

– Jeg tror det er mange. Vi er et lag først og fremst. Det er ikke én spiller som kommer til å skille seg ut så voldsomt. Du har eksempler hos andre lag der alt er fokusert på en mann. Det kan det ikke bli med oss. Til det er det er for jevnt. Jeg har en tropp på over 20 mann nå hvor jeg kan kaste navnene opp i en hatt og trekke hvem som skal spille. For guttene handler det om å ta vare på sjansene de får. De som er i flytsonen kommer til å få bidra mye, sier Solskjær.

Les også

Solskjær tror ungguttene vil markere seg i år

Imponert av TIL

Først ut i årets eliteserie er altså Tromsø for MFKs del. De lå lenge på nedrykksplass i eliteserien i fjor, men med tre seiere på de fire siste kampene ble det ny eliteseriekontrakt på «Gutan».

I vinter har Tromsø spilt flere gode treningskamper, og slo senest Brann i Bergen med hele 3-0. Det skal riktignok sies at hjemmelaget spilte med ti mann i 85 minutter etter at Vadim Demidov fikk et tidlig rødt kort.

– De har vært veldig gode i oppkjøringen, og har hatt mange gode resultater og kamper. Jeg regner med at vi møter et lag som også er i god form. De første 2-3 serierundene, før ting har fått satt seg, er alltid litt spesielle. Men vi er klare. Vi har spilt to viktige kamper mot Sevilla med betydning, som ikke bare har vært treningskamper, sier Solskjær.

Kristiansunderen ser på det som en eneste stor fordel at Molde tjuvstartet sesongen med Europa League-oppgjørene mot Sevilla i februar.

– For det første er det en fordel at vi spilte gruppespillet etter sesongen i fjor. Vi hadde en måned lengre sesong enn resten av Norge. For det andre er det en fordel at vi måtte starte tidligere i år, og komme oss i form tidligere. Vi ville ikke gjøre oss bort i de kampene. Guttene ser ut som de er klare, mener Solskjær.

Les også

 1. Disse ti ungguttene må du se opp for i år

 2. «Kom deg på kamp!»

 3. - Moldes Elyounoussi er aktuell for Leicester

Eliteserien

SVUTMP
1Viking86111761119
2Lillestrøm7520134917
3Molde7412137613
4Sarpsborg 086312107310
5Strømsgodset731389-110
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Viking FK
 3. Rosenborg BK
 4. Molde FK