Fotball

Brann-endringene ønskesvelkommen av fansen

<p>– Bruun-Hanssen har stanget hodet i veggen ganske lenge.</p>

GREIT AT BRUUN-HANSSEN FORSVINNER: - Brann har vært i en blindgate ganske lenge, og Bruun-Hanssen (bildet) har stanget hodet i veggen, sier Frode Hellebø. Her fra dagens pressekonferanse.
 • Roar Lyngøy
Frode Hellebø til Storbybyundersøkelsen

Lederen i Branns supportergruppe Bataljonen, Frode Hellebø, er fornøyd med endringene som ble gjort på Stadion mandag:

Steinar Nilsen overtar sjefsrollen i det sportslige apparatet, mens nåværende sportssjef Roald Bruun-Hanssen blir nestkommanderende i administrasjonen.

— Dette er vel først og fremst en fremgangsmåte som blir valgt for å stagge de største kritikerne. Noe økonomisk utbytte kan jeg ikke se at Brann har i dette , sier Hellebø til bt.no.

Web-TV:

 • Kjøp alle eliteseriekampene på web-TV her!

Blindgate

Men at Bruun-Hanssen ikke lenger skal være sportssjef, har han ikke mye imot.

- Etter all kritikken som har vært, føler vel Roald selv at noen andre kan slippe til. Brann har vært i en blindgate ganske lenge, og Bruun-Hanssen har stanget hodet i veggen. Han har jo ikke hatt de største midlene tilgjengelig, men samtidig har han slitt på spillersiden , sier supporterlederen.

Lenge var parolen ”Roald må gå” blant Brann-fansen i diverse debattforum på nettet. Etter Hardball-leder Bjarne Bergs utspill på årsmøtet, endret det seg til at ”styret må gå”. Det hele endte med at Bjørn Dahl sluttet som daglig leder, mens Bruun-Hanssen nå er ferdig som sportssjef.

Men selv om fokuset har endret seg, tror Hellebø at fansen generelt ikke vil savne Bruun-Hanssen som sportssjef.

— Jeg tror fansen ønsker dette velkommen, og jeg tror at folk vil slå seg til ro med dette. Det har jo ikke skjedd noe spesielt fantastisk med Bruun-Hanssen som sportslig leder de siste årene, sier Hellebø.

Frykter ikke allmektig Nilsen

At all sportslig makt nå gis til Steinar Nilsen, har Hellebø ingen motforestillinger mot.

- Det kan være en grei løsning, dette. Bruun-Hanssen kan sikkert gjøre en bra jobb i administrasjonen – samtidig tror jeg at dette kan gi Nilsen et løft. At han skal ha det sportslige ansvaret, tror jeg vil gjøre jobben hans enklere. Kanskje gir det Nilsen enda mer motivasjon. Han vil i hvert fall få større armslag , tror Hellebø.

Mens en Brann-trener gjerne må tenke kortsiktig for å oppnå de resultatene klubben og byen krever, har klubben gjerne langsiktige mål som kan gå på bekostning av kortsiktig suksess. Ett eksempel på dette er Branns talentsatsing, som klubben bruker mange millioner kroner på hvert år.

— Jeg tror at det vil være fullt mulig for Nilsen og ledelsen i Brann å få et godt samarbeid både på kort og lang sikt, sier Frode Hellebø.

Les også

 1. Bruun-Hanssen: &ndash; Føler meg overhodet ikke vingeklippet

 2. Enslig sportslig overhode

 3. Turbulens ga endringer

 4. All sportslig makt til Nilsen

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt27177354233158
2Molde27165664362853
3Viking2714675244848
4Lillestrøm2813694437745
5Rosenborg27127853391443
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien