Høgmo mener Ødegaard må vurdere Real-fremtiden til sommeren

Per-Mathias Høgmos assistent besøker Martin Ødegaard i Madrid i helgen.

Per-Mathias Høgmo mener det er naturlig at Martin Ødegaard tar en vurdering av fremtiden i Real Madrid i sommer. Her fra en samling i fjor.
  • Kjetil Flygind

ULLEVAAL STADION (Aftenposten): Landslagssjef Per-Mathias Høgmo har ristet av seg skuffelsen etter at EM-plassen glapp for Norge i playoff mot Ungarn sist høst. En skuffelse han karakteriserer «som å gå i underbuksa til Nordpolen, du ble ikke kvitt kulda»

Han har allerede vært en uke i Tyskland for å se sine landslagsspillere som holder til der. Til helgen reiser 56-åringens assistenttrener på landslaget, mnartin Foyston, til Madrid for å se og møte Martin Ødegaard (17).

— Tett og god dialog med Ødegaard

Ødegaard står med 20 kamper for Real Madrids neste beste, Castilla, denne sesongen. Lørdag møter laget som ligger på 2. plass i Segunda B laget som ligger på plassen bak på tabellen, hjemme på Estadio Alfredo di Stéfano på treningsanlegget Valdebebas utenfor den spanske hovedstaden.

— Dialogen med Martin og hans apparat, og Real Madrid, er veldig god og tett. Foyston reiser ned for å se han i kamp og besøke ham, sier Høgmo til Aftenposten.

Den norske unggutten var med Real Madrids A-lag på sesongoppkjøringen sist sommer, men flere kamper enn debuten han fikk i mai fjor er det ikke blitt på 17-åringen.

Kaller Castilla «helt greit»

Han trener regelmessig med Cristiano Ronaldo & co., men kampene spiller han for Castilla.

Høgmo mener det blir naturlig å ta en runde på til sommeren.

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo har tett kontakt med Real Madrid og Martin Ødegaard.

— Jeg ønsker at spillerne på landslaget skal spille på et høyest mulig nivå i det daglige. For Martin er det helt greit der han har vært til nå. Han er i en god treningshverdag og er bare 17 år. Så blir det en naturlig vurdering i neste overgangsvindu, både for Martin selv, men også for klubben, sier landslagssjefen. - Hva tenker du rundt hans situasjon slik den er nå?

— Sett fra A-landslagets ståsted blir Martin som en av de andre. Vi har en gruppe på 30 spillere vi følger tett, en stamme av spillere. Vi ser an hvor Martin står til enhver tid. Han er fortsatt ung og det er fortsatt god tid til vi møter Tyskland til den første kampen i VM-kvaliken i september, mye kan skje til da, svarer Høgmo.

Forsvarte omstridt uttak

Ødegaard startet 2015s siste landskamp, den andre playoff-kampen borte mot Ungarn. Uttaket med Markus Henriksen som spiss og Ødegaard i den hengende rollen rett bak, kom som en overraskelse på alle.

Da Aftenposten møtte Høgmo på Ullevaal onsdag forsvarte han uttaket:

— Det var ikke gambling. Da må man si at det nesten alltid er det når man tar ut et lag. Det var en kalkulert vurdering om hvordan vi håpet å slå Ungarn. Som trener tar du et valg der og da, og vi tok ut det laget vi hadde mest tro på i forhold til hvordan inngangen til kampen kom til å bli mot et ultradefensivt lag og hvordan vi skulle klare å åpne dem. Markus Henriksen var formspilleren, den beste, han scoret mest mål, samtidig som vi valgte å bruke Martin Ødegaard for å prøve å åpne dem i 1. omgang. Så skulle vi sette innpå litt tyngre skyts utover i 2. omgang. Det var bakgrunnen for laguttaket, sa Høgmo til Aftenposten

Hør den nyeste episoden av Aftenpodden Sport her: