Fotball

Norges spisshåp: 33 kamper, ett mål

Han er Norges spisshåp. Men på ett år har han kun scoret ett mål. Joshua King (22) tror han vet hvorfor.

szf60d5a.jpg
 • Erlend Nesje
  Erlend Nesje
  Journalist

LILLESTRØM (Aftenposten): — Jeg scorer for få mål. Men når de først kommer øker også selvtilliten. Og da kommer det forhåpentligvis flere. Det har jeg sterk tro på, sier King til Aftenposten.

King var god som enslig spiss både mot England og Italia. Han fikk lite å jobbe med. Men de mulighetene King fikk, bommet han på.

Det er ganske symptomatisk for Kings karriere. Han er fysisk sterk, hurtig og arbeidssom. Men han er ikke flink nok foran mål.

I løpet av de siste 12 månedene har Blackburn-proffen spilt 33 obligatorisk fotballkamper. Scoringer: 1. I løpet av de tre siste sesongene har Oslo-gutten syv mål - inkludert de to han har for Norge.

Les også

Singh: - Jeg sto opp midt på natten for å trene

Ikke spilt spiss

— Men det folk egentlig ikke vet er at jeg har spilt kant i to-tre år nå. I kampen jeg spilte sist lørdag (Huddersfield) var det den femte eller sjette hvor jeg ble brukt som spiss på tre år. Jeg har ikke spilt så mye spiss. Det er det jeg ønsker å spille og det var det hva jeg var i United, forklarer King.

I United var han lagkamerat med dagens Arsenal-spiss Danny Welbeck.

— Det er bare å se på Welbeck. Han spilte kant og scoret ikke mål. Og når du setter han på topp så får han mange sjanser og scorer tre ganger mot Galatasaray. Nå har jeg fått tilliten på topp av Per-Mathias i de to siste kampene for Norge og synes selv jeg gjorde to gode kamper. Ja, jeg mangler mål. Men når de kommer øker også selvtilliten.

På topp med Tarik?

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo brukte King i spann med Tarik Elyounoussi mot Tsjekkia i mars. De fungerte bra sammen, men Høgmo er vag på om det er aktuelt bruke Tarik og King sammen på topp mot Malta.

Joshua King og Aftenpostens Erlend Nesje under tirsdagens pressetreff.

King vil heller ikke si hva han foretrekker.— Det hadde vært ..., nei, jeg vil ikke kommentere hva jeg vil. Jeg har lyst på tre poeng, jeg. Om vi klarer det med eller to på topp, det vet trenerteamet og Per-Mathias best. Vi må bare gjøre det vi blir bedt om og stole på den taktikken.

- Du har sett litt ensom ut på topp i de siste kampene?

— Alle har sine meninger og observerer på sin måte. Det blir kanskje litt lettere med to mot fire eller to mot tre enn én mot fire. Vi får se.

- Hvordan jobber du med avslutninger?

— Jeg jobber mye med avslutninger. Jeg er først inn på treningsfeltet hver eneste dag. Og spør alltid om å få jobbe litt ekstra. Jeg terper mye og har kanskje hatt min beste treningsmåned etter at jeg var i Norge på landslagssamling sist.

- Kan du utdype?

— Det har gått veldig bra på trening og jeg har scoret mange mål. Alt jeg gjør på trening tar jeg med inn til kamp. Nå har jeg ikke fått kamptreningen jeg skulle ønske. Det har blitt for få 90-minuttere.

— Jeg får flere sjanser og kommer mer fremover som spiss i 4-4-2 enn som defensiv kant. Her blir jeg sett på som spiss. Her er det ingen spørsmål om hvor Per-Mathias vil bruke meg. Det er på topp eller ikke noe.

- Malta er et lag Norge skal slå, punktum.

— Ja, det er jeg enig med deg i. Malta er et lag vi skal slå. Punktum.

Les også

Ciljan: - Presset er der

Ros fra Høgmo

Landslagssjef Høgmo delte ut mange godord da han snakket om King på pressekonferansen i Lillestrøm tirsdag kveld.

— Josh spilte hele kampen som spiss sist for Blackburn sist gang i 4-4-2 og han spilte en omgang kampen før det. Han er forhåpentligvis også på vei til å få en viktig status i Blackburn. Det gleder meg å se Joshua King prestere, være så opptatt av å bli god, at han ønsker å gi sitt beste til laget.

Høgmo har merket en forandring hos 22-åringen:

— Jeg har sett en klar modenhet i forhold til en annerledes "approach" for å bli en bedre fotballspiller. Han har hatt en fantastisk fin utvikling.

 1. Les også

  Skjelbred: - Det kommer dager det ikke er så artig å være i fokus

 2. Les også

  Singh ba agenten stoppe Molde-overgangen

 3. Les også

  Nyland: - Mange skyter med løskrutt og farer med usannheter

 4. Les også

  Høgmo: - Malta er ekstremt gjerrige

 5. Les også

  Ødegaard (15): - Jeg stresser ikke

Les mer om

 1. Herrelandslaget fotball
 2. Maltas herrelandslag fotball
 3. Blackburn Rovers FC