Thrandarson rett inn på laget

Aron Thrandarson har meldt seg spilleklar, og går rett inn i Lars Bohinens førsteellever i den avgjørende kvalifiseringskampen mot Stabæk.

Aron Thrandarson er friskmeldt til skjebnekampen mot Stabæk.

Aron Thrandarson ble strekkskadet i den første kvalifiseringskampen mot Nest-Sotra om spill til eliteserien i 2019.

Han måtte deretter stå over kampen mot Sogndal og det første oppgjøret mot Stabæk.

Etter å ha gjennomført et par treninger er Thrandarson nå spilleklar, og det må være en stor vitamininnsprøytning for AaFK å få tilbake den kreative islendingen på midtbanen.

Thrandarsons tilbakekomst betyr at Erikson Spinola Lima skyves ut på benken. Ellers starter AaFK med samme mannskap som de har gjort i de to siste kampene mot Sogndal og Stabæk.

Må vinne
AaFK ligger under 0–1 etter det første kvalifiseringsoppgjøret mot Stabæk i Bærum på onsdag. Det betyr enkelt og greit at AaFK må angripe og score mål for å ha håp om eliteseriespill i 2019. Men det gjenstår å se hvor offensive AaFK og Lars Bohinen tør å være.

Scorer Stabæk, så må AaFK minst score tre for å vinne sammenlagt, på grunn av bortemålsregelen. Dermed vil trolig ikke AaFK kaste alle mann i angrep fra start. 1–0 til AaFK vil gi ekstraomganger og muligens straffesparkkonkurranse. Det kan dermed bli en lang kveld i Ålesund.

Dårlig bortestatistikk

Stabæk var best i den første kampen, men ikke så mye bedre enn at AaFK ikke har mulighet til å utligne forskjellen hjemme på Color Line Stadion.

Stabæk er dessuten ikke et fryktinngytende bortelag, og tok kun åtte poeng på bortebane i eliteserien i år (1-5-9). Den eneste seieren kom med kniven på strupen mot Odd i den siste bortekampen i nest siste serierunde.

Les også

AaFK vil fylle stadion – lokker med gratisbilletter

AaFK har dessuten tradisjonelt hatt et meget godt tak på Stabæk hjemme i Ålesund. De ti siste oppgjørene på Sunnmøre har resultert i seks seire til AaFK, tre uavgjorte og kun én seier til Stabæk. Den kom tilbake i 2008.

Så her bør det absolutt være muligheter for AaFK.

Dagens lagoppstillinger

AaFK (3-5-2): Andreas Lie – Kaj Ramsteijn, Daniel Gretarsson, Oddbjørn Lie – Adam Ørn Arnarson, Aron Thrandarsson, Fredrik Carlsen, Sondre Brunstad Fet, Jørgen Hatlehol – Pape Habib Gueye, Holmbert Fridjonsson.

Innbyttere: Opdahl, Grønner, Sæthre, Hauge, Agdestein, Tkalcic og Erikson Spinola Lima.

Stabæk (4-4-2): Robert Sandberg – Jeppe Moe, Vadim Demidov, Andreas Hanche-Olsen, Daniel Granli – Moussa Njie, Aboubakar Keita, Tobias Børkeeiet, Ola Brynhildsen – Franck Boli, Ohikhuaeme Omoijuanfo

Innbyttere: Kjellevold, Pimentel, Strømnes, Sæter, Bohinen, Vetlesen, Valencic