Fotball

Mer fart på Hamréns treninger

<p>Kan Erik Hamréns grep på treningsfeltet sende Sverige videre fra gruppespillet?</p>

Sweden's head coach Erik Hamren, center advises his players during a training session ahead of their friendly soccer match against Croatia, in Zagreb, Tuesday, Feb. 28, 2012. (AP Photo/Darko Bandic) Darko Bandic

 • Stian Rønningen

Forandring er kanskje noe laget trenger. Riktignok har svenskene en strålende kvalikstatistikk, men siden laget nådde semifinalen på hjemmebane i 1992 har Sverige slitt i møtene med de beste europeiske landene.

I 1996 klarte ikke laget å kvalifisere seg, mens laget måtte dra hjem etter gruppespillet både i 2000 og 2008. I 2004 gikk søta bror ut av mesterskapet etter å ha tapt mot Nederland på straffer i kvartfinalen.

I årets mesterskap har Sverige havnet i en tøff gruppe med Ukraina, England og Frankrike som motstandere i puljespillet.

Erik Hamrén og Sverige gjør i disse dager sine forberedelser på Gotland. 11. juni venter vertsnasjonen Ukraina på motsatt banehalvdel. I morgen møter Hamrén sin forgjenger Lars Lagerbäck som nå trener det islandske landslaget. Siden Hamrén tok over det svenske landslaget i 2010 har det skjedd en rekke forandringer hos det svenske laget. I tillegg til nytt spillesystem har Hamrén innført forandringer på treningsfeltet.

— Det er mye fart på treningene og det er mye mer engasjement fra Eriks side. Erik er en mye mer verbal og utadvent person enn hva «Lasse» (Lars Lagerbäck) er, sier Kim Källström til Aftonbladet.

Også Markus Rosenberg som noe overraskende ble tatt ut i Sveriges EM-tropp har merket forandringer etter trenerbyttet.

- Sammenlignet med før er det mye høyere tempo på treningene, sier Werder Bremen-angriperen til Aftonbladet.

Lars Lagerbäck, som trente Sverige fra 2000-2009 har liten oversikt over hvilke forandringer Hamrén har bidratt til siden han tok over hans tidligere jobb.

— Jeg har ikke noe inntrykk av ham og jeg har aldri sett ham trene, tror jeg, så det er vanskelig for meg å si. Hvis Sverige ringer, så kan jeg svare på spørsmål, men jeg regner med at de er godt forberedt, uttaler den tidligere svenske landslagssjefen til Expressen.

En blågul fest blir det uansett ettersom Ukraina står som arrangør - så gjenstår det å se om Hamrens «Nye» Sverige kan gjøre den blågule festen enda større.

Les mer om

 1. Fotball-EM

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Avisene: Idiotisk, Hamrén!

 2. FOTBALL

  Zlatan nekter for at han skal selges

 3. FOTBALL

  Zlatan-temmeren Hamrén

 4. FOTBALL

  - Skal dere henge noen, så heng meg!

 5. FOTBALL

  Nannskog kjenner begge kandidatene godt: Anbefaler Lagerbäck foran Hamrén

 6. FOTBALL

  Hamrén gir seg som Sverige-sjef: - På tide å gjøre noe annet