Fotball

– Familien har vært utrolig

<p><strong>KRISTIANSAND:</strong> Tom Nordlie tok med seg hele familien på Stadion i går kveld. Der snakket den sparkede Start-treneren ut om hvor tøff den siste uken har vært.</p>

Kristiansand 20060720:Starts tidligere trener Tom Nordlie var på plass på stadion i Kristiansand torsdag da Start tok imot Brann til cupkamp.Foto Tor Erik Schrøder / SCANPIX Foto: Schrøder, Tor Erik

  • Kjell-Ivar Gilje Grøndal

– Familien har utvilsomt vært min største støtte. Den beste meldingen fikk jeg fra kona mi rett etter at jeg hadde fått sparken, sier Tom Nordlie, og smiler forsiktig til Jannicke, som i går satt ved siden av ham på Stadion under oppgjøret mellom Start og Brann.

Der fikk den sparkede Start-treneren se at de gule og svarte herjet med rødtrøyene fra Bergen. Og ingenting gledet Nordlie mer akkurat der og da.

– Enormt gøy å se dem spille så bra. Jeg har tross alt blitt glad i denne klubben og spillerne etter å ha jobbet her i to og et halvt år, sier Nordlie.

– Beintøff uke

Allerede da Nordlie overraskende ankom Stadion i går kveld, flokket pressen seg rundt Norges mest profilerte trener. Men det var først i pausen at Nordlie virkelig åpnet seg, og nærmest avholdt sin egen lille pressekonferanse om hvordan den siste uken har vært.

– Det har vært en beintøff uke både for meg og min familie. Jeg tror det hadde blitt vanskelig å komme gjennom dette uten dem. De får meg til å se dette i et litt større perspektiv. En jobb er bare en jobb, mens en familie er noe man har gjennom hele livet, sier Nordlie.

– Hvordan er det å være tilbake på Stadion etter alt det som har skjedd?

– Klart det er spesielt. Jeg har bare sett én kamp fra tribuneplass her tidligere, men fordelen er at man ser bedre, svarer han og ler.

Ingen tvil om at humøret til Nordlie er på vei oppover igjen, etter at han fikk den nedslående beskjeden for nesten nøyaktig én uke siden.

Lover å komme tilbake

– Jeg lover å komme sterkt tilbake, og føler meg ikke ferdig med treneryrket ennå, sier Nordie.

– Har du fått noen tilbud allerede?

– Det kan hende, svarer han kort.

Nordlie kan også fortelle at han har opplevd en enorm støtte fra supportere og andre i fotballmiljøet, etter at han fikk beskjed om at han var ferdig i Start.

– Jeg nærmer meg vel rundt 1000 ubesvarte anrop på mobilen.

I tillegg har det haglet inn med tekstmeldinger. Slikt har varmet i en vanskelig tid, sier Nordlie, som på Stadion i går kveld også fikk mange klapp på skulderen.

Ingen løsning med Start

Før kampen tok han en kaffekopp med Brann-trener Mons Ivar Mjelde, mens TV 2-anker Da­vy Wathne raskt var borte for å gi sin støtte.

– Samtidig har jeg registrert at det er noen som ikke har vært enige i alt jeg har gjort som Start-trener, sier Nordlie.

– Hva synes du om disse utspillene som har kommet i etter­tid?

– Som sagt: Jeg leser hva de sier, men velger å ikke kommentere det noe mer, svarer han.

Nordlie ønsker heller ikke å si noe om de pågående forhandlingene mellom ham og Start. Trolig møtes partene i dag, for å prøve å komme fram til en økonomisk kompensasjon.

– Tror du på en snarlig løsning, Nordlie?

– Tro kan man gjøre i kirken. Vi får se hva som skjer.

Les også

  1. Nordlie roses som tv-ekspertenes Zidane

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt11003033
2Viking11003123
3Molde11002023
4Rosenborg10101101
4Vålerenga10101101
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien