To raske scoringer reddet Sogndal-poeng mot Lillestrøm

Det så ut til å bli en enkel seier for gjestene. Så våknet hjemmelaget.

svp://103302?view=bt

Sogndal har slitt på hjemmebane denne sesongen, og det så stygt ut da de hvitkledde havnet under 0-2 mot Lillestrøm. Men fire sterke minutter i annen omgang var nok til å sikre 2-2. Lillestrøm kom fra tre strake tap i serien borte for Rosenborg og hjemme for Viking, der avgjørelsen falt rett før slutt.

Vanligvis hjemmesterke Sogndal sto med fire kamper uten seier på eget kunstgress foran besøket fra Lillestrøm. Lenge så det ut som at hjemmemarerittet skulle fortsette søndag.

Les også

Molde ut mot Rosenborg-fans: - Et lavmål som ikke finnes andre steder i Norge

– Jeg tror vi skal være greit fornøyd med dette når vi ligger under 0-2 til pause. Vi hever oss betraktelig i annen omgang og får betalt for strevet vårt, sa Sogndal-spiller Martin Ramsland til TV 2. ## To LSK-mål før pause

Sogndal kontrollerte kampen den første halvtimen i første omgang, men så vartet LSK opp med glimrende angrepsfotball. Høyreback Håkon Skogseid fikk ballen på overlapp, la inn og fant Malaury Martin i boksen. Franskmannen satte enkelt inn 1-0. Vertene så ikke ut til å bli preget av baklengsmålet, men ti minutter senere var bortelaget igjen gode offensivt.

Les også

Skål! Brann er ett poeng fra medaljeplass

LSK vendte spillet fint, og Mohamed Ofkir fikk headet ballen til Bassel Jradi. Dansken, som var eneste Lillestrøm-spiller i 16-meteren, fikk stå overraskende alene og gjorde 2-0. – Før kampen hadde ett poeng vært greit på bortebane, men jeg synes vi skal vinne når vi leder 2-0 etter første omgang, sa Rúnar Kristinsson.

Det betydde en enkel oppskrift for Sogndal foran annen omgangen. Hjemmelaget måtte fram å jage scoring, noe som raskt ga uttelling.

Skogseid lagde et unødvendig frispark. Gilbert Koomson slo et flott frispark, som fant Babacar Sarr, og senegaleseren stusset inn 1-2 etter 49 minutter.

Klaget på frispark

– Jeg synes de får et veldig, veldig billig frispark. Klart skal vi unngå scoring og gjøre jobben på frisparket, men det var billig, sa Kristinsson, som også var svært misfornøyd med et avgjørende frispark imot i forrige kamp.

Les også

Tommy Høiland forbannet på dommeren: - Han hadde en forferdelig dårlig kamp

– Jeg er ikke enig med Runar. Det var ikke billig, da fikk Lillestrøm i så fall 20 billige frispark i resten av kampen, sa Sogndal-trener Eirik Bakke.

Bare fire minutter senere sto det likt i målprotokollen igjen. Kristian Fardal Opseth stjal ballen fra Marius Lundemo, og klinket til fra 20 meter. Ballen gikk knallhardt ned i høyre hjørne, og det sto 2-2. – Vi var knapt over midtbanen de første sju minuttene i annen omgang, og de kommer inn i kampen igjen med frisparkscoringen, sa Kristinsson.

Etter Sogndals scoringer jevnet det hele seg ut. Ingen av lagene klarte å komme til de store mulighetene, og det ebbet ut i uavgjort.

– Det er deilig. Vi gikk «all in». Det viser at vi er vanskelig å slå hjemme, fastslo Bakke.

(©NTB)

Les også

Odd tettet luken til RBK: Bentley senket Strømsgodset

svp://103302?view=bt

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24193255213460
2Bodø/Glimt24136560312945
3Rosenborg24128453351844
4Lillestrøm24135641281344
5Vålerenga24133846321442
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk