Syk Skjelvik - svært overraskende backvalg

Disse 11 skal ta RBK til Europa.

Kåre Ingebrigtsen smiler på vei ut av stadion. Han vet at Rosenborg må kollapse på Lerkendal om det ikke skal bli en plass i gruppespillet.

TRONDHEIM (adressa.no): Fredrik Midtsjø blir overraskende trukket ned som sideback mot Steaua tirsdag. Det er resultatet av at Jørgen Skjelvik har fått omgangssyke og må stå over kampen.

Micke Dorsin sliter med lyskene, og kan heller ikke starte. Han er på benken.

Det betyr at Jonas Svensson trekkes over som venstreback, mens indreløper Midtsjø blir høyreback. Og at Anders Ågnes Konradsen starter som venstre indreløper.

Selnæs og Hansen starter

RBK har 3-0 å gå på. Samtidig får en "ellers rolig" hjemmekamp et ekstra element av spenning, ettersom Midtsjø har manglende erfaring som sideback.

Av sentrale spillere er ellers kun Yann Erik de Lanlay skadd, som han ble mot Mjøndalen. Mens Tore Reginiussen som kjent har vært ute siden i midten av april. Dette betyr at brennhete Ole Selnæs er klar for kamp – og starter. Det betyr også at keeperhelten fra bortekampen, Andre Hansen, som krasjet i stolpen, er tilbake.

3-0 å gå på

Så kan man si at bragden i Bucuresti (3-0) gjør at kampen uansett langt på vei er over før den har startet, og at det bare er å begynne å kose seg over mulige drømmescenarier i gruppespillet.

Men: Så enkelt er det antakelig ikke: Rumenerne lovet onsdag å selge seg svært dyrt, og RBK-leder Tove Moe Dyrhaug har vært svært forsiktig med å innkassere noe som helst på forhånd.

Her er RBK-laget: Andre Hanssen – Fredrik Midtsjø, Holmar Örn Eyjolfsson, Johan Lædre Bjørdal, Jonas Svensson – Mike Jensen, Ole Selnæs, Anders Ågnes Konradsen – Pål Andre Helland, Alexander Søderlund, Tobias Mikkelsen.