Fotball

Nyland: - Jeg er for gammel til å reise rundt på omvisning

— Den som vil kjøpe meg får komme med et tilbud, sier Moldes landslagskeeper.

Attraktiv og avslappet: Ørjan Nyland er smigret over interessen fra utlandet, men insisterer på at han ikke tenker hva som eventuelt skjer i løpet av overgangsvinduet. Han har lært seg å fokusere på nuet.
 • Trond Hustad
  Trond Hustad
  Rbnett

MOLDE (RBnett): Ørjan Nyland er ikke interessert i å dra på prøvespill for å få kontrakt i utlandet.

Molde-keeperen har vært i søkelyset il en rekke storklubber det siste året. Nå er overgangsvinduet åpent igjen, men 24-åringen trener fortsatt sammen med resten av Molde-spillerne i Akerhallen. Helt uten å stresse.

– For meg handler det om å komme i form og gjøre jobben min i Molde. Det er mitt fokus nå, ikke noe annet, sier Nyland.

– Klubber i England og Tyskland har fulgt deg over tid. Har du snakket med noen av dem?

– Det er kjekt å bli lagt merke til, som jeg har sagt mange ganger før, men jeg er ikke i samme situasjon som unge Martin (Ødegaard). Jeg forstår at han vil se seg rundt før han velger klubb, og kanskje hadde jeg gjort det samme sjøl i hans alder. Jeg er for gammel til å reise rundt på omvisning. Den som vil kjøpe meg får komme og se på meg og så komme med et tilbud. Det er ikke aktuelt for meg å dra på prøvespill, sier landslagskeeperen til Romsdals Budstikke.

Les også

Forren vil bli med Molde ut i Europa

Lærte av feil fokus

Ørjan Nyland har brent seg på feil fokus tidligere. Han har lært seg at det er helt nødvendig å kun tenke på det som foregår rundt ham akkurat her og nå.

– Jeg har erfart at prestasjonene blir dårligere hvis du tenker på andre ting enn det du skal. Molde ville kjøpe meg fra Hødd før sesongen 2012, altså ett år før det ble overgang. Da merket jeg at kvaliteten falt. Og skjønte at jeg måtte konsentrere meg om det jeg sjøl kunne gjøre noe med. Så jeg har sluttet å bruke energi på rykter og snakk. Det fungerer fint for meg nå.

– Hvordan holder du alle spekulasjonene på avstand?

– Jeg vil bare vite det jeg trenger å vite til enhver tid. Jeg har en dyktig rådgiver og agent i Jim (Solbakken). Han håndterer all interesse og involverer meg bare hvis det kommer konkrete ting, sier Nyland.

Les også

«Norsk fotball kunne vært spart for det meningsløse forslaget»

Unge keepere

Målvakten trener beinhardt året rundt, men har unnet seg noen få fridager gjennom juleferien.

– Jeg har spilt fotball en gang i uka, fordi tidligere erfaringer har vist at det da tar kortere tid å komme tilbake i bra form. Ellers har det vært fysisk trening etter plan fra Børre Steenslid (fysisk trener), sier Nyland.

Etter Espen Bugge Pettersens overgang til Strømsgodset mangler Nyland en potensiell konkurrent på MFK-trening. I tillegg er det nåværende andrevalget Ethan Horvath på landslagssamling med U20-laget til USA i januar.

– Det har ikke noe å si for meg hvem det er som er på trening og «pusher» meg. Det viktigste er at det er tre keepere på trening, da fungerer teamet. Jeg gjør min jobb uansett, sier Nyland.

Nå har han ungguttene Neydson da Silva og Jonathan Byttingsvik som makkere.

– To unge keepere som trenger å trene på dette nivået. Neydson har trent mye med A-laget og er veldig lovende. Jonathan er ung og talentfull. Jeg har et veldig bra inntrykk av ham så langt, sier Ørjan Nyland.

Eliteserien

SVUTMP
1Viking86111761119
2Lillestrøm7520134917
3Molde7412137613
4Sarpsborg 086312107310
5Strømsgodset731389-110
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Molde FK