Fotball

Zlatan får tyn i engelske aviser: - Plassen hans på laget kan være i fare

Mange er kritiske til svenskens prestasjoner i Manchester United-drakten.

Zlatan Ibrahimovic under kampen mot Chelsea søndag ettermiddag.
  • Steffen Stenersen

Det startet på strålende vis for Zlatan Ibrahimovic i Manchester United. Fire mål fra de fire første Premier League-kampene gjorde at mange spådde en lysende sesong både for svensken og for storklubben.

Fem kamper senere står Ibrahimovic igjen med de fire scoringene innledningen, og José Mourinhos menn har havnet seks poeng bak Arsenal, Manchester City og Liverpool på toppen av tabellen.

Les også

Mourinho sendt hjem i skam i Stamford Bridge-returen

— Han koster United poeng

I engelske aviser er man naturligvis kritiske til det svensken har foretatt seg den siste tiden, og det toppet seg i det ydmykende 4-0-tapet mot Chelsea søndag.

— Fem Premier League-kamper på rad har han sløst bort sjanser som for han er helt rutine. Det koster United poeng, og plassen hans på laget kan være i fare, skriver Manchester Evening News, som gir svensken karakteren 2 på børsen.

Det var lite positivt å ta med seg hjem til Manchester for Zlatan og lagkameratene søndag.

Avisens kommentator Samuel Luckhurst skriver videre:— Bommen på lengste stolpe mot Watford, den tamme avslutningen på nærmeste mot Stoke og headingen utenfor mot Liverpool kommer i tillegg til den harmløse headingen mot Chelsea. For femte Premier League-kamp på rad bommer han på sjanser som for han er rutine.

Les også

Martin Ødegaard får trolig Real-sjanse onsdag

— Liten påvirkning

— Mourinho droppet Daley Blind etter at han var delaktig i tapet mot City for en måned siden, og det kan diskuteres om Mourinhos gallionsfigur fortjener den samme behandlingen, skriver han.

Avisen deler forøvrig ut bunnkarakter til Chris Smalling, mens Daley Blind får nest laveste.

I den britiske storavisen Independent får Zlatan karakteren 5 på børsen, med følgeteksten:

— Bortsett fra en tidlig heading og en sen volley, så hadde han liten påvirkning på det offensive spillet til United. Liten påvirkning på noe som helst, egentlig.

Samtidig viser flere britiske aviser til at superstjernen ble for isolert, og at han gjorde det han kunne med det han fikk å jobbe med.

Les også

Bjørndalens nei har gitt IOC et problem

— Kommer ikke til å score 40 mål i sesongen her

Jose Mourinho hadde ingenting å glede seg over etter returen til Stamford Bridge.

Daily Mail skriver at svensken ikke har scoret på 498 minutter, og mener kampen ville sett annerledes ut om Zlatan hadde utlignet tidlig i kampen.— Det var ingenting som minnet om en legende i denne prestasjonen. Det var heller tegn på at legenden har en synkende kurve. Sorry Zlatan, dette er Premier League, ikke Ligue 1. Du kommer ikke til å score 40 mål i sesongen her, skriver avisen.

Eksperter i Norge var også kritiske til den svenske spissen etter kampen. Morten Langli kalte ham stasjonær og dårlig, og tror ikke det er siste gang vi ser det av Zlatan denne sesongen. TV 2s Petter Myhre mener Manchester United mangler ledertyper:

— Hvilke spillere har de som hever seg i motgang? Med så mange gode lag som man har i PL så vil man få lange perioder i mange kamper med motgang. Jeg ser ikke de spillerne som står frem og hever Manchester United-laget i de situasjonene.

PS. Flere dårlige nyheter for Manchester United-fansen: Midtstopper Eric Bailly måtte gå av i kampen mot Chelsea med det som ser ut til å være en alvorlig kneskade. Det er fortsatt uvisst hvor lenge nysigneringen fra i sommer blir ute av spill.

Les mer om

  1. Engelsk fotball