LSK Kvinner vant i uværet: Tre kamper unna perfekt sesong

Vant mot Stabæk på bortebane.

LSK Kvinner kunne juble i Champions League. Mot Stabæk leverte de varene nok en gang.
  • 100% Sport

Stabæk–LSK Kvinner 0–2

Seriegullet er i boks, men seiersmaskinen LSK Kvinner går fortsatt for fullt. Fredag tok romerikingene årets 19. strake trepoenger etter 2–0 borte mot Stabæk.

I vindkastene på Nadderud kunne LSK-jentene juble for scoring etter bare elleve minutter. Sophie Haug noterte da sitt 13 seriemål for sesongen.

Ledelsen ble doblet ved Ingrid Kvernvolden i det 29. minutt.

Rivaloppgjøret ble spilt selv om uværet Knud førte til mye vind i Oslo-området og i flere fylker på Østlandet fredag kveld.

LSK Kvinner er i ferd med å gå gjennom en hel sesong i eliteserien uten å avgi poeng. Hege Riises suksesslag er kun tre oppgjør unna den bragden. Tabelltoer Klepp (h), Sandviken (b) og Røa (h) er motstanderne i disse kampene.

Totalt står Lillestrøm-klubben med utrolige 28 trepoengere på rad. Rekken begynte i fjor og har vokst seg kolossal stor gjennom årets hittil perfekte sesong.

Den gamle norgesrekorden for antall seirer i norsk fotball var på 21 kamper. Den satte kvinnelaget Asker mellom 1989 og 1990. Den er i år blitt grundig knust.

LSK Kvinner har vunnet eliteserien fem sesonger på rad. Forrige gang en annen klubb ble mester, var da Stabæk vant i 2013. Bærumsklubben har i år slitt tungt, og etter fredagens tap blir den værende på 8.-plassen med 20 poeng.

Stabæk har kun vunnet 6 av 19 seriekamper.

(©NTB)