Fotball

AaFK-juristenes dom: - Reklamefilmer kan ikke stoppe Riise-spill

De mye omtalte reklamefilmene er ikke et hinder for at John Arne Riise kan spille for Aalesund, mener klubbjuristene. Men det er flere skjær i sjøen for den AaFK-aktuelle spilleren.

Henrik Hoff Foto: Nikolas B. Farstad

 • Marius Rosbach
 • Eirik Nesset Hjelvik

John Arne Riise har sagt opp avtalen med Betsson, er enig med Aalesund om de store linjene i kontrakten. Likevel holdes både han og klubben på pinebenken.

For rådet fra Norges Fotballforbund og Norsk Toppfotball til Aalesund er å droppe 35-åringen.

Årsaken er reklamefilmer som Betsson har spilt inn med Riise, tenkt brukt under sommerens fotball-EM. Det godtar ikke NFF og sjefene på Ullevaal.

AaFK-direktør Henrik Hoff sier klubbens jurister er tydelige på at så lenge John Arne Riise har sagt opp Betsson-avtalen — og dette er akseptert av spillselskapet - så skal ikke visninger av reklamefilmer kunne stanse Riise fra å iføre seg den oransje drakta og entre banen for Aalesund.

John Arne Riise spilte sist for den indiske klubben Delhi Dynamos. Nå vil han tilbake til gamleklubben Aalesund FK. Foto: Digitalsport

– Våre jurister er klare på at det ikke er noe i avtalen som vi er involvert i, mellom fotballforbundet, Norsk Toppfotball og Norsk Tipping, som kan stoppe John Arne fra å spille i Norge, sier Hoff mens de andre AaFK-spillerne gjør sine siste forberedelser til sesongstarten på Color Line Stadion.– At det går reklamefilmer, det gjør det i hele verden det, også etter at en person har gått ut av en avtale, legger klubbdirektøren til.

Siste nytt i saken:

Les også

 1. Betsson bekrefter: - Riise-avgjørelse kommer fredag

 2. Riise på veg til Ålesund – lander på Vigra i ettermiddag

Annen eksponering

Hoff viser til at landslagets rettigheter til spillere strekker seg utover selve perioden de er aktive på laget, og mener prinsippet kan sammenlignes.

Imidlertid mener juristene det kan være andre deler av avtalen mellom Riise og Betsson som er konfliktfylt — og som skaper en mer varig tilknytning til spillselskapet. Det dreier seg om eksponering på hjemmesidene til spillselskapet, og hos kundene deres.

– Kan den biten, etter din mening, løse seg?

– Det er fortsatt en liten risiko for at du kommer ut i et uføre med Norsk Tipping, sier Hoff - og står fast på at spillselskapet og Riise må bli enige seg i mellom.

– Risikerer søksmål

– Om dere egentlig er uenige, hvorfor vil dere ikke ta den kampen?

– For det første, så kan det bli en veldig dyr kamp for AaFK. Om våre juridiske vurderinger er riktig, så kan vi i verste fall ende opp med et søkmål fra forbundet, sier Hoff.

– Ser du for deg at andre vil måtte ta den kampen i framtida?

– Det er en av grunnene til at vi har bedt juristene våre ta den vurderinga, svarer Hoff som mener klubber seinere kan komme opp problemstillinger med kjøp av utenlandske spillere som har vært i tilsvarende avtaler.

Store nyheter i Molde:

Les også

Forlot klubben for to måneder siden. Nå er han på vei tilbake til Molde

– Jeg synes ikke det er riktig at dette skal henge i lufta. Det er like greit å få det avklart med en gang, så veit klubbene hva de har å forholde seg til, mener AaFK-direktøren.

– Forstår Riise at dere ikke vil ta kampen for ham?

– Det har jeg faktisk ikke snakka med han om, men du kan faktisk komme i en situasjon der du setter hele AaFK på spill.

Har du fått med deg disse sakene?

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt96212171420
2Molde962123111220
3Kristiansund850378-115
4Rosenborg94232014614
5Vålerenga93421513213
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. John Arne Riise
 3. Aalesunds FK