Britiske medier: Kinesisk selskap vil kjøpe Liverpool for gigantsum

Skal være villig til å punge ut over åtte milliarder for klubben.

Jürgen Klopp (t.v) skal ha ført ny tro inn i eierskapet til Liverpool. Her er han sammen med styreleder i Fenway Sports Group Tom Werner, og klubbens direktør Ian Ayre.

Det kinesiske selskapet SinoFortone skal ha sterke intensjoner om å kjøpe Liverpool FC, skriver The Independent.

Avisen skriver at det statsfinansierte selskapet ønsker å betalte 700 millioner pund for klubben. Omregnet til norske kroner snakker vi over åtte milliarder, som kineserne ønsker å betale for å bli eiere av en av verdens største fotballklubber.

Kina har de siste årene jobbet seg inn i fotball-verden:

Les også

Bråket skaper sponsortrøbbel: Nå finner FIFA nye venner og penger i Kina

Vil bygge nytt stadion

Kina har de siste årene sett stor verdi i å investere i fotballklubber, og landets president, Xi Jinping, anser internasjonal fotball som et viktig satsningsområde for Kina.

Kinas president Xi Jinping besøkte i oktober England, hvor han og David Cameron var innom Manchester City. Med på turen skal også Peter Zhang ha vært, mannen som eier selskapet som skal ønske å kjøpe Liverpool.

Ifølge The Telegraph skal SinoFortone — et selskap som spesialiserer seg på infrastruktur som bygging av veier, flyplasser og kraftstasjoner i Kina og Midt-Østen - ha vist sin interesse for Liverpool allerede i mars. Klubben eies i dag av amerikanske Fenway Sports Group (FSG), med John W. Henry i spissen. Skulle kineserne få viljen sin, skal planen være å bygge et nytt stadion i Liverpools havneområde. Det skal også ligge planer om å ruste opp Melwood, Liverpools treningsanlegg, samt bygge en rekke fotballakademi i Kina.

Flere høyinteressante oppgjør:

Les også

Dette skjer i EM i dag

Har allerede investert tungt i Storbritannia

SinoFortone skal, ifølge The Telegraph, allerede ha investert over fem milliarder pund i britiske selskaper det siste året. En av grunnene til at Liverpool skal være attraktive for det kinesiske selskapet, er fordi et av Englands eldste kinesiske samfunn ligger i byen. For noen måneder siden startet byggingen av nye Chinatown, som skal koste 200 millioner pund.

Ifølge ESPN skal Liverpool ha blitt verdsatt til 650 millioner pund (7,6 milliarder kroner) i Forbes' siste vurdering av verdens fotballklubber. Altså rundt 600 millioner kroner mindre enn det kineserne skal være villige til å gi for klubben.

Les også

16 personer innlagt på sykehus etter fotballvold i EM-by

Klopp har gitt tro hos dagens eiere

ESPN skriver atFSG skal ha vært på utkikk etter potensielle kjøpere til klubben, og skal ha vært i samtaler med internettselskapet Alibaba fra Kina, men samtalene førte ingen vei.

Samtidig skal ansettelsen av Jürgen Klopp ha gjort at FSG skal være mer motvillige til å selge klubben, da de ser på tyskeren som en mann som kan føre Liverpool til å ta det neste steget sportslig.

FSG har eid Liverpool siden 2010.