Fotball

Sjekk denne superinnbytteren

Nå tør Levanger-helten tro på opprykk til 1. divisjon!

AVGJORDE: Toppscorer Ivar Sollie Rønning gikk rett fra innbytterbenken til å heade inn 2-1 i toppoppgjøret på Moan.
  • Ole K. Sagbakken

LEVANGER — RAUFOSS 3-1

LEVANGER (adressa.no): Det sto 1-1 på resultattavla i idrettsparken på Moan.

Mellom tabelltreer Levanger og serieleder Raufoss.

For hjemmelaget handlet derfor alt om å vinne for å holde skikkelig liv i opprykksdrømmen til 1. divisjon. For gjestene var uavgjort et godt resultat. Og etter scoringer av Benjamin Stokke (LFK) og Anton Henningsson (Raufoss) sto kampen og vippet.

Så, ni minutter før ful tid kastet trener Andreas Holmerg inn Ivar Sollie Rønning. Toppscoreren, som vanligvis er fast brikke for hjemmelaget, men som på grunn av en kneskade ikke ville tåle 90 minutter akkurat denne lørdagen.

Vel. Han trengte det ikke, heller. Han trengte bare 90 sekunder.

Klistret i vinkelen

Da steg nemlig Sollie Rønning til værs i Raufoss-feltet, og med sin aller første touch på ballen i kampen stanget han den på elegant vis opp i krysset via stolpen. 2-1 - og fullt kok blant de mange oppmøtte i storkampen.

- Ja, det kan du kalle et superbytte, gliste trener Holmberg til adressa.no etterpå.

— Det var ikke meningen å heade den klistret opp i hjørnet. Men det spiller ingen rolle, smilte Sollie Rønning selv, som nå er oppe i ti scoringer denne sesongen.

På overtid økte Simen Raaen Sandmæl etter en Levanger-kontring, da Raufoss hadde kastet fram hele laget.

Dermed er den intense høsten i 2. divisjon avdeling 2 i ferd med å bli enda mer intens.

Elverum ett poeng foran

For ettersom Elverum vant borte mot Valdres, har nettopp Elverum overtatt tabelltoppen. Ett fattig poeng foran Levanger og Raufoss, som nå er helt likt. Med Byåsen, som lørdag slo bunnlaget Herd på bortebane, halsende tre poeng bak der igjen.

— Kjempeartig å avgjøre slike tette kamper. Men jeg føler vi totalt sett var det beste laget, sa trener Holmberg - som nå ser fram til en intens serieinnspurt.

Det er fem kamper igjen å spille, og neste helg venter Nybergsund, før det blir ny toppkamp på Moan om to uker – mot Byåsen.

— Nå blir det kok hele veien inn. Dette blir jevnt, tøft og artig. Slik det skal være, smiler Holmberg.

Og Sollie Rønning, som håper kneskaden går over og at han er tilbake i elleveren neste helg, er krystallklar på hva som nå må til for at Levanger skal være et 1. divisjonslag i 2015. — Det er fem kamper igjen. Vinner vi alle fem, rykker vi opp!

Les mer om

  1. Fotball 2. div
  2. Levanger FK
  3. Raufoss Fotball