Fotball

Kan bli gjenforent i Cardiff

Ole Gunnar Solskjær vil kjøpe Molde-spillere.

Ole Gunnar Solskjær hentet Mats Møller Dæhli til Molde i sommer. Nå kan eleven følge læremesteren tilbake til England. NTB scanpix

 • Trond Hustad
  Rbnett

Etter det Romsdals Budstikke forstår vurderer Ole Gunnar Solskjær å ta med en eller flere Molde-spillere dersom han blir ny manager i Cardiff. Solskjær er lovet stor handlefrihet av eier Vincent Tan i januarvinduet. Flere av de aktuelle spillerne på lista skal være norske.

Ole Gunnar Solskjær hentet Mats Møller Dæhli (18) til Molde fra Manchester United i sommer. Han signerte en to og et halvt år lang kontrakt med MFK, men nå kan han komme til å følge sjefen til Wales.

Etter det Romsdals Budstikke erfarer skal Solskjær også vurdere å tilby keeper Ørjan Håskjold Nyland (23) kontrakt i sin nye klubb. Nyland signerte nylig en femårsavtale med Molde.

I likhet med Møller Dæhli har Nyland lav internasjonal prislapp, og samtidig et så stort potensial at det kan bli flere lønnsomme salg seinere i karrieren.

Ørjan Nyland skal være ønsket i Cardiff. Erik Birkeland

Flere titalls millioner

De to landslagsspillerne kan i tilfelle bli svært lukrativ butikk for Molde. To slike overganger kan gi klubben flere titalls millioner kroner i nettofortjeneste. Begge spillerne representeres av agent Jim Solbakken som har bistått Ole Gunnar Solskjær, Mark Dempsey og Richard Hartis i forhandlingene med Cardiff.

Jo Inge Berget er en annen Solskjær-favoritt i Molde-laget. Angriperen ønsker seg til en europeisk klubb og har dessuten bare kontrakt fram til sommeren. Han har lenge avvist å forlenge avtalen med Molde.

Det går også rykter om at Magnus Wolff Eikrem kan bli aktuell for Ole Gunnar Solskjærs neste klubb. Den tidligere Manchester United-spilleren er under kontrakt med Heerenveen. Wolff Eikrem ønsket ikke å svare på spørsmål om Ole Gunnar Solskjærs mulige England-retur da han spilte romjulscup i Træffhuset.

Det er ikke kjent hvilken økonomisk kompensasjon Molde Fotballklubb har krav på dersom Solskjær, Dempsey og Hartis forlater Molde et halvt år før kontraktene går ut.

 1. Les også

  Solskjær lokkes med store penger

 2. Les også

  Manchester United kan kjøpe seg ut av problemene

 3. Les også

  Wenger tror Solskjær vil lykkes

 4. Les også

  - Solskjær må markere seg mot Manchester United

 5. Les også

  Danske Eriksen ga United en elendig start på 2014

 6. Les også

  – MFK har et godt grunnlag

 7. Les også

  Det er ikke bare rosenrødt i Cardiff

Les mer om

 1. Eliteserien

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Henter neppe flere Molde-spillere

 2. FOTBALL

  Solskjær sa nei til å bli sjef for Hangeland og Riise

 3. FOTBALL

  Mame også til Cardiff?

 4. FOTBALL

  - Norsk landslagsduo på vei til Cardiff

 5. FOTBALL

  Cardiff-sjef: - Det blir definitivt ingen pressekonferanse i dag

 6. FOTBALL

  Han kan bli Moldes neste forsterkning