Fotball

Vraket i Stabæk - Helstad fortsatt klubbløs

Thorstein Helstad (36) er klubbløs, trener alene og venter på at interesserte klubber skal ta kontakt.

TÅLMODIG: Thorstein Helstad venter fortsatt på å finne seg en ny klubb, etter at Stabæk bestemte seg for ikke å gi den tidligere HamKam-spilleren kontrakt. Her fra serieåpningen i 2013 for Lillestrøm i møte med Sarpsborg. Foto: KAI KRISTIANSEN

  • Ole Kr. Lyngstad

HAMAR (HA): Så langt står vangsokningen uten klubb.

Helstad fikk ikke forlenget sin kontrakt med Lillestrøm, men mener selv han fortsatt holder norske eliteseriestandard noen år til.

Tidligere i år var spissen på prøvespill i nyopprykkete Stabæk for å vise seg fram for klubbens nye trener, Bob Bradley.

I slutten av januar kom den negative beskjeden fra den amerikanske treneren:

— Vi har stor respekt for det Helstad har oppnådd i sin karrierer, men han er ikke den type spiller vi ser etter nå, uttalte Bradley til Budstikka.

Ingen tilbud

— Akkurat nå trener jeg ikke med noen klubb, men forsøker å holde meg i gang på egen hånd, sier Helstad til HA-sporten.

Agent Stig Lillejordet har, ifølge Nettavisen, aktuelle klubber på blokka, men foreløpig er det ikke kommet noen tilbud.

— Det er en stund siden jeg snakket med agenten min, men da var det ikke noe konkret i alle fall, sier spissen, som legger til at han ikke blir stresset av situasjonen.

— Foreløpig går det fint. Jeg er motivert for en ny sesong og trener ganske bra. Motivasjonen er jo også det som driver meg videre. Hadde den blitt borte hadde jeg selvsagt gitt meg, sier Helstad, som legger til at en eventuell ny klubb må høre hjemme på Østlandet.

Knyttet til Oslo

— Familien og jeg er bosatt i Oslo, og der skal vi fortsatt bo, forteller Helstad, som naturligvis kunne ha vært ønsket i HamKam, men spissen utelukket et comeback for Kamma for en tid tilbake.

— Det er ikke aktuelt å pendle mellom Oslo og Hamar, sa Helstad den gangen. Det har ikke forandret seg.

— Jeg venter tålmodig og tror dette løser seg på en god måte, sier Helstad, som har en imponerende og lang karriere bak seg.

Spissen startet sin fotballkarriere i FL Fart, før han gikk til HamKam. Likevel var det først som Brann-spiller karrieren tok fart, og Helstad har spilt for klubber som Austria Wien, Rosenborg, Le Mans, Monaco og Lillestrøm.

Helstad har spilt 38 landskamper for Norge og scoret 10 mål.

Les mer om

  1. Forsesong
  2. Stabæk Fotball