Fotball

Mourinho: - Vi er det uheldigste laget i Premier League

Manchester United måtte nøye seg med uavgjort hjemme mot Arsenal.

IKKE FORNØYD: Manchester United-manager José Mourinho takker supporterne for støtten etter 1-1 mot Arsenal.
  • Reidar Løfaldli

MANCHESTER UNITED — ARSENAL 1-1

Arsène Wenger har aldri slått José Mourinho på elleve oppgjør i Premier League mellom lag de har ledet. Wengers eneste triumf mot Mourinho kom i Community Shield i 2015. Heller ikke lørdag ble det tre poeng for franskmannen, men det spørs om ikke Wenger er ganske så fornøyd med utfallet likevel. Hans mannskap klarte å komme tilbake og redde ett poeng mot et Manchester United-lag som så ut til å ha full kontroll kort tid før slutt.

REDDET ARSENAL: Innbytter Olivier Giroud stanger inn 1-1 på Old Trafford like før slutt.

Juan Mata hadde gitt hjemmelaget en meget fortjent ledelse, men Olivier Giroud reddet poeng for Arsenal med en solid heading på et like solid innlegg fra Alex Oxlade-Chamberlain like før slutt.— Det var et veldig godt innlegg fra «Chambo». Jeg angrep ballen og er fornøyd for min egen del men også for laget. Vi trengte dette poenget. Det er alltid frustrerende å starte på benken, men det er en del av jobben, sa målscorer Giroud, ifølge BBC.

— Vi var nær seier, men vi er nødt til å ta med oss det positive fra denne prestasjonen, sa Mata etter kampslutt,

- To poeng tapt

José Mourinho var ingen fornøyd mann etter sluttsignalet.

RIVALER: José Mourinho maner frem sine menn mot Arsenal. Arsène Wenger i bakgrunnen.

— Selvsagt er det to tapte poeng. Vi var det klart beste laget, og de hadde ingen muligheter til å vinne, sa portugiseren ifølge BBC.- Dette kan ikke ha vært Arsenal slik de normalt spiller fotball. Vi var fantastiske defensivt og komfortable med ballen i laget. Vi scoret et fantastisk mål og den eneste gangen det kom en situasjon vi ikke kunne hanskes med, så scorer de, sier Mourinho.

— De er de heldige og vi er de uheldige. Dette laget er for øyeblikket det uheldigste i Premier League. Det er realiteten, konstaterer den omstridte manageren.

Les også

  1. Mourinho før storoppgjøret: – Wenger får mer respekt enn meg

  2. Hevder Rooneys skade skyldtes absurd garderobeuhell

Arsène Wenger måtte innrømme at hans lag var noe heldige.

— Vi skapte ikke mange sjanser, det var en intens kamp. I første omgang gjorde vi det greit uten å skape mye, men etter pause var de bedre enn oss og tok fortjent ledelsen, sa Wenger ifølge BBC.

— Etter det la de seg bakpå og vi er fornøyde med ett poeng, sa han.

Rop etter straffe

Manchester United hadde viktige forfall før kampen. Zlatan Ibrahimovic soner karantene, og i tillegg var Eric Bailly og Chris Smalling ute med skade. Arsenal måtte klare seg uten skadde Héctor Bellerín og Santi Cazorla.

Etter en underholdende omgang med en del fint spill og tilløp til sjanser begge veier gikk lagene målløse til pause.

STRAFFE?: Antonio Valencia går i bakken i duell med Nacho Monreal. Manchester United fikk ikke straffespark ved denne anledningen.

Hjemmelaget ropte på straffe da Antonio Valencia gikk i bakken i duell med Nacho Monreal etter 34 minutters spill. Det var ikke dommer Andre Marriner enig i, og vinket spillet videre til store protester fra Mourinho. Utvilsomt en kontroversiell situasjon.— Jeg vil ikke uttale meg om det. Jeg har en god følelse med Andre Marriner. Han er en god dommer og ikke den type dommer som gjør feil med overlegg mot mitt lag. Han ønsker ikke å være banens beste, sa José Mourinho.

Vakkert United-spill

Etter hvilen var det ingen tvil om hvilket lag som var best. Manchester United styrte det aller meste som foregikk ute på gressmatten.

Wayne Rooney var vraket fra start, men veteranen kom på banen som erstatning for Anthony Martial etter en times spill. Og noen minutter etterpå løsnet det for hjemmelaget.

VAKKER SCORING: Juan Mata har nettopp satt inn 1-0 for Manchester United og gratuleres av Wayne Rooney. På dette tidspunktet så det lyst ut for hjemmelaget.

Paul Pogba spilte Ander Herrera igjennom på høyre side. Spanjolen fant landsmannen Juan Mata inne i 16-meteren og med en kontrollert avslutning sendte 28-åringen supporterne til himmels etter 68 minutters spill. Vakkert angrepsspill fra Mourinhos menn og en skikkelig drømmescoring for hjemmepublikum.United hadde fått blod på tann, og til øredøvende jubel fortsatte de røde å angripe uten at Arsenal maktet å true dem nevneverdig.

Overraskende utligning

Men så — helt imot spillets gang - utlignet Arsenal. To innbyttere ble avgjørende. Alex Oxlade-Chamberlain kom seg fri på høyrekanten. Et hardt og kontant innlegg ble møtt av Olivier Giroud. Den hodesterke franskmannen stanget inn 1-1 bak David De Gea etter 89 minutter.

SCORET: Olivier Giroud feirer sin scoring.

En uventet utvikling på kampen, spesielt siden lag trent av Mourinho har vist seg å være svært sterke til å holde på en ledelse.Med det viktige bortepoenget klatret Arsène Wengers mannskap ett hakk på tabellen, til tredjeplass, ett poeng bak ledende Liverpool, før resten av serierunden. Manchester United ligger fortsatt på en 6. plass, seks poeng bak Arsenal, og sju poeng bak Liverpool.

Liverpool møter Southampton på bortebane senere lørdag, mens Manchester City — à poeng med Arsenal før denne kampen - gjester Crystal Palace. Chelsea, poenget bak Liverpool, gjester Middlesbrough søndag.

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Manchester United
  3. Arsenal FC