Ødegaard topper nordmenns Google-søk i år

...men denne jenta er også blant de mest populære idrettsutøverne.

Ronda Rousey var den utøveren foruten langrenn og fotball det ble søkt mest på i 2015.
 • 100% Sport

Martin Ødegaard (17) var den idrettsutøveren nordmenn søkte mest på i 2015. MMA-utøveren Ronda Rousey sniker seg inn på topp ti-listen, mens svenskene gir blaffen i norske utøvere.

Les også

Forlaget bak Ødegaard-boken stoler på dansk skandalejournalist: - Vi har hans ord

Martin Ødegaard var et hett søkeobjekt i 2015.

Det norske stortalentet troner på topp foran lagkamerat i Real Madrid, Cristiano Ronaldo. Petter Northug kompletterer pallen. Det er søketall fra Google som gir grunnlag for statistikken.

Barcelona-duoen Lionel Messi og Neymar gjør beslag på de to neste plassene. Langrennsstjernene Therese Johaug og Marit Bjørgen følger deretter.

Så langt er det meste som ventet, men på 8.-plass kommer det en amerikansk overraskelse i kampsportutøveren Ronda Rousey. I midten av november gikk hun på et svært overraskende tap mot tidligere bokser Holly Holm. Før dette var hun for mange et ubeskrevet blad i Norge.

Rousey, som ligger høyest på listen om man ser bort fra langrennsløpere og fotballspillere, hadde også en rolle i filmen «Entourage» som hadde premiere i juni.

Svenskene gir blaffen

Den nybakte verdensmesteren i håndball, Nora Mørk, ligger på 9.-plass, mens den eneste svensken på lista, fotballstjernen Zlatan Ibrahimovic, er nummer ti.

Ifølge analytiker i Google, Vidar Falkenberg, var ingen norske utøvere i nærheten av svenskenes topp ti.

— Det kom ingen nordmenn med, verken på listen over mest søkte eller de som økte mest. Martin Ødegaard er den eneste av de norske med markant vekst fra 2014, men han er langt unna topp ti. Det samme gjelder trioen Johaug, Bjørgen og Northug, som er de norske utøverne det søkes mest etter fra Sverige. De er langt unna toppen i søkevolum, sier han til NTB.

Disse ble det søkt mest på:

 1. Martin Ødegaard
 2. Cristiano Ronaldo
 3. Petter Northug
 4. Lionel Messi
 5. Neymar
 6. Therese Johaug
 7. Marit Bjørgen
 8. Ronda Rousey
 9. Nora Mørk
 10. Zlatan Ibrahimovic

Aftenpodden Sport julespesial: Dette er årets bajas og årets ufyselige utøver