Fotball

Riski om RBK-exiten: - Ting kunne vært håndtert annerledes

Riku Riski forlater Rosenborg og drar til Odd.

Riku Riski legger et tungt år bak seg når han nå forlater Rosenborg.

  • Petter Rasmus

— Jeg har vært tålmodig og gjort som jeg har blitt fortalt. Siden RBK ville ha meg tilbake, hadde jeg forventet å bli værende. Jeg håpet å få en sjanse til, sier en ærlig Riku Riski.

Fredag ble den dårlig skjulte hemmeligheten avslørt for alle. Spissen forlater Lerkendal, og har signert en 2,5 års kontrakt med Odd.

LES OGSÅ:

Les også

  1. Riku Riski klar for Odd: - Salget åpner opp en plass for andre

  2. Superduoen forlenger med Rosenborg

Vanskelig år

Riski hevder han ikke forlater Trondheim med «bad feelings» — men:

— Jeg fikk noen uklare beskjeder, og ting kunne vært håndtert annerledes. Jeg hadde det fint det første drøye året i klubben, men etterpå ble det vanskelig. I og med at det siste året ikke har vært så moro, var det naturlig å se etter noe annet, sier han.

Riski forteller at Odd flere ganger tidligere har vært frempå, men at det ikke har blitt noe utav interessen. Når det nå ble noe av overgangen, er han trygg på at Odd har gjort hjemmeleksa si og vet hva slags spiller de har hentet.

— Jeg har snakket med trener Fagermo flere ganger, og han vet hvilken spiller jeg er, sier han.

Kantrollen uproblematisk

Grunnen til at Riski aldri ble en hit på Lerkendal, er av mange eksperter og forståsegpåere blitt forklart med at finnen er best som en av to spisser. At han ikke passer inn i Brutterns Rosenborg. Likevel tror ikke Riski det vil være et problem for ham at han melder overgang til et lag som bygger på mye av den samme filosofien og spillemønsteret som på Lerkendal.

— Min naturlige posisjon er som spiss nummer to, eller hengende spiss. Men jeg har spilt ving hver dag, på hver trening siden jeg kom til RBK. Så det er ingenting nytt for meg. Og i fjor fikk jeg mye spiletid på vingen i konkurranse med flere svært gode kantspillere, som for eksempel Pål André Helland. Så dersom Fagermo velger å bruke meg som ving, vil ikke det være noe problem, sier han.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt22145346202647
2Molde22135454262844
3Kristiansund2212372925439
4Rosenborg22115645291638
5Viking2211564240238
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Riku Riski
  3. Rosenborg BK