Fotball

Mendys første hat trick i avskjeden

<p>Remond Mendy avsluttet sin Sundet-karriere med å sette tre pinner mot HamKam. Det var hans første hat trick i Sundet-drakta.</p>

Sundet-HamKamErlend Eggen Persgård, Mirza Durakovic, Remond Mendy
  • Lars Hulleberg

NYBERGSUND: Senegaleseren var allerede solgt til Hønefoss før møtet med HamKam. Og Sundet-spissen som ikke hadde scoret på fem kamper før hedmarksderbyet. Det ville han gjøre noe med.

Og Mendys siste hjemmekamp i Trysil, ble en avslutning med tre pang. Mendy herjet med HamKam-forsvaret, og Ivar Rønningen var ikke nær ved å ta noen av Mendys tre mål.

– Jeg kommer til å savne Nybergsund. Jeg liker alle folkene som er her , sier Remond Mendy etter kampslutt.

Tror Sundet klarer seg

Han var skadet da Nybergsund møtte hans nye klubb denne sesongen. Mendy har faktisk aldri sett Hønefoss i aksjon.

– Det blir spennende. Det er steg opp for meg.

For Mendys tre scoringer mot HamKam, sendte Nybergsund litt nærmere en fornyelse av Adeccoliga-kontrakten. For mens Nybergsund trolig må kjempe med nebb og klør for å beholde plassen, vil Mendy nå kjempe om retten til å spille i Tippeligaen kommende sesong.

– Sundet beholder plassen. Det føler jeg meg trygg på , sier Sundets nummer 21, som skjøt Nybergsund over nedrykksstreken i går.

– Fantastisk

Ola Brenden kunne ikke gjøre annet enn å smile etter å ha beseiret HamKam med kalassifre. Og om sin hat trickhelt har han bare et ord å komme med.

– Fantastisk.

Mendy har slitt med sjukdom den siste uken, og Ola Brenden var usikker på om senegalseren kunne tåle en hel kamp mot de grønnhvite. I etterkant priser han seg lykkelig over at han valgte Mendy foran Demba Traorè på topp.

Brendens slagplan fungerte på alle mulige måter i går kveld. Han lot HamKam trille ball. Sundet lå kompakte i forsvar, og kontret de gangene de fikk muligheten. Tre av fire scoringer, kom etter en kontring.

– Også var vi meget effektive i dag , sier Brenden.

Les mer om

  1. Fotball 1. div