Fotball

Chelsea banket Aston Villa 8-0

<p>Chelsea lekte seg til tredjeplass og sørget for Aston Villas verste tap i historien.</p>

Branislav Ivanovic of Chelsea celebrates scoring a goal with Fernando Torres and Victor Moses after making it 3-0--------------------Ben Queenborough / BPIBarclays Premier LeagueChelsea v Aston Villa23 December 2012Javier Garcia +447887794393info@backpageimages.comhttp://www.backpageimages.com
  • Reidar Løfaldli
Oscar of Chelsea celebrates his goal team-mate Lucas Piazon, 6-0--------------------Joe Toth / BPIBarclays Premier LeagueChelsea v Aston Villa23 December 2012Javier Garcia +447887794393info@backpageimages.comhttp://www.backpageimages.com

CHELSEA — ASTON VILLA 8-0

Aston Villa ble aldri noen målestokk for Chelsea søndag ettermiddag, og de blå sikret god julestemning i Vest-London med solide 8-0 på hjemmebane. Chelsea tangerte sin største ligaseier i historien, og påførte samtidig Aston Villa klubbens verste tap noensinne.

Chelsea går inn i julefeiringen på tredjeplass i Premier League, to poeng foran Arsenal, Everton, Tottenham og West Bromwich, og i tillegg med én kamp mindre spilt.

- Vi hadde en kampplan og en idé for hvordan vi skulle spille. Alt gikk etter planen, sa manager Rafael Benítez til Chelseas hjemmeside.

— Man kunne se fra starten av at laget var veldig fokusert og hadde tro på seg selv. Etter at vi fikk to og tre mål ble det enklere, men vi gjorde det uansett godt mot et lag som beveget seg bra, mente spanjolen.

- Nå må vi fortsette denne formen og fortsette å vinne kamper. Da vil det bli lettere for meg å sende ut en melding om at vi kan være med å kjempe, sa Benítez.

- Ingen unnskyldninger

Aston Villa så ut til å ha løftet seg etter en skrekkelig sesonginnledning da de slo Liverpool på Anfield forrige helg, men mot Chelsea var det tilbake til gamle synder for Paul Lamberts unge mannskap. Laget sliter fortsatt farlig nær nedrykksstreken med sine 18 poeng på like mange kamper.

- Man trenger ikke å være Einstein for å se hva som gikk galt i dag. Vi har vært i god form, men i dag skal jeg ikke komme med unnskyldninger. Vi ble slått ned i støvlene, sa Lambert.

— Vi må rose Chelsea, de var fenomenale. Vi har et ungt lag, og noen ganger lærer man mer om spillerne sine fra et tap, mente skotten.

Tre før pause

Det åpnet på best mulig vis for Chelsea, som tok ledelsen allerede etter tre minutter. César Azpilicueta slo innlegg fra høyre, og inne i feltet steg Fernando Torres til væres og headet vakkert inn 1-0.

FLYR HØYT: Fernando Torres header inn 1-0 og starter målfesten på Stamford Bridge. Foto: Digitalsport Det ble tidlig klart at Aston Villa ikke hadde mye å by på på lille julaften, og da Chelsea fikk to mål rundt halvtimen, var det meste avgjort. David Luiz sendte et frispark fra langt hold over muren og inn bak Villa-keeper Brad Guzan til 2-0, og fem minutter etterpå økte Branislav Ivanovic til 3-0 på en heading etter en corner.

Chelseas flotte fotballspill fortsatte etter hvilen, og veteran Frank Lampard la på til 4-0 med et flott langskudd etter en snau time.

Utspilt og utklasset

I denne perioden var det morsomt å se Chelsea spille, mens det måtte være tilsvarende deprimerende å være Villa-supporter. De lilla og lyseblå ble regelrett rundspilt, og mot slutten rant nærmest målene inn. Et kvarter før slutt fikk Premier League-debutant Lucas Piazón fritt spillerom og kunne spille gjennom Ramires som satte ballen mellom beina på Brad Guzan og i mål til 5-0. Tre minutter etterpå ble Oscar revet ned av Chris Herd, og den unge brasilianeren satte selv straffesparket sikkert i mål. Fem minutter etterpå var det Eden Hazards tur til å briljere. Belgieren gjorde alt selv da han driblet seg fri på venstre kant og banket ballen i motsatt kryss. 7-0, og enda var det over fem minutter igjen å spille.

Brente straffe

Ny straffe til hjemmelaget kom ett minutt før slutt. Piazón ble revet ned, men 18-åringen misbrukte sjansen til å krone sin PL-debut med scoring.

Ramires bredsidet inn 8-0 på overtid og gjorde Villa-ydmykelsen komplett. Nederlaget kunne faktisk vært større, og Paul Lambert har en jobb å gjøre med å heve sitt mannskap før møtet med Tottenham på Boxing Day.

Engelsk eliteserie fotball søndag, 18. runde:

Chelsea – Aston Villa 8-0 (3-0)

Mål: 1-0 Fernando Torres (3), 2-0 David Luiz (29), 3-0 Branislav Ivanovic (34), 4-0 Frank Lampard (59), 5-0 Ramires (75), 6-0 Oscar (str. 79), 7-0 Eden Hazard (83), 8-0 Ramires (90). 41.363 tilskuere.

Swansea – Manchester U. 1-1 (1-1)

Mål: 0-1 Patrice Evra (16), 1-1 Michu (29). 20.000 tilskuere.

  1. Les også

    Manchester United rotet bort poeng i Wales

  2. Les også

    Ferguson: - Van Persie er heldig som er i live

Les mer om

  1. Engelsk fotball