Fotball

Ranheim-veteranen vurderer å legge opp

For første gang på seks år var ikke Eirik Malmo med Ranheim på tur da de tapte 3-1 mot Sandefjord i går. Det må kanskje blåtrøyene venne seg til.

MASKIN: Eirik Malmo i kamp med Sandefjords Tijan Jaiteh.
  • Marius Dahl

— Jeg har slitt med det siden 2010, så det er ikke noe nytt, men det er mye verre enn tidligere, forklarer venstrebacken.

Skaden han snakker om er en sene som plager lårmusklene og en hofte som ikke har vært helt på lag med mannen som fyller 31 år i juli. Siden da hadde han spilt alt som var av kamper til skaden satte ham ut av spill før 2-1-seieren mot Levanger 16. mai. Da var han i det minste på tribunen. I går var han i konfirmasjon, men neste helg håper han å være tilbake.

— Vi får se hvordan hoftene responderer, men jeg håper å rekke neste kamp mot Mjøndalen. Det er 50-50, forteller Malmo.Det virker som oddsen er omtrent den samme på om han spiller i Ranheim også neste sesong. Forsvarsspilleren blir far for andre gang i høst og forteller at arbeidsmengden må vurderes før han kan ta en beslutning.

Les også

Video: Kovacs-dobbel senket Ranheim

Har fremdeles motivasjon

— Vi får se etter dette året. Akkurat nå er motivasjonen der. Nå som vi blir en til i familien, så må vi nok ha et familieråd der. Fotball er fantastisk artig enda, understreker han.

Ranheim-trener Svein Maalen forstår situasjonen, men har ikke tenkt mye på hva som skjer etter sesongen - enda.

— Det får vi ta senere og komme tilbake med noe mer konkret senere, sier Maalen.

— Men det er klart det ikke er overraskende når spillerne begynner å komme oppi årene, sier Ranheim-treneren.

Familieråd også sist

Malmo har vært en selvfølge i lagoppstillingen i fem år og vært i klubben lenge før det. Bare Robert Stene og Are Tronseth er eldre i dagens ungdomspregede Ranheim-tropp.

— Vi mister mye rutine og klokskap når han legger opp, men vi begynner å få en del yngre spillere som har vært med en stund. De begynner å få en del erfaring de også og det er bra, sier Maalen.

Les også

- Om han så brekker foten i morgen, får han ny kontrakt

Også i forkant av da den nåværende toårskontrakten ble skrevet, måtte Malmo gjennom flere runder før han bestemte seg. Nå er han i tillegg lærling som elektriker og kan stå på beina uten fotball.

— Vi hadde familieråd sist jeg skrev kontrakt, for da hadde vi akkurat fått Theodor. Familien står øverst, så kommer alt annet etter, sier Malmo.

- Burde straffet dem

— De hjemme er veldig støttende og hun hjemme skal ha mye av æren. Hun står på, sier han rosende om samboer Julie.

I går så han altså kamp hjemmefra og mot serieleder Sandefjord i Vestfold gjorde ikke trønderne seg bort, selv om to mål av Peter Kovacs og ett fra ørlendingen Kjell Rune Sellin sørget for 3-1-seier for hjemmelager etter tre målgivende fra Eirik Offenberg. Kristian Rømo Skille scoret Ranheims mål på en glimrende overgang som gav 1-1. — Vi er for dårlige i kontringsspillet og burde straffet dem mye hardere enn det vi gjorde, slår Maalen fast.

Les mer om

  1. Fotball 1. div
  2. Ranheim IL