Fotball

Finalesynderen med åpent brev til fansen: - Vil aldri glemme kjærligheten dere viste meg

Juanfran takker for støtten etter straffebommen i Champions League-finalen.

TÅREVÅTT: Juanfran hadde det vondt etter straffebommen i Champions League-finalen.
  • Daniel Røed-Johansen
    Kommentator, Aftenposten

Atlético Madrid hadde kjempet seg tilbake i Champions League-finalen mot byrival Real Madrid.

I straffesparkkonkurransen gikk Juanfran frem for å ta Atléticos fjerde straffespark. Men ballen traff stolpen. Da Cristiano Ronaldo satte det påfølgende straffesparket sikkert i mål, var det gjort: Real Madrid var Champions League-mestere for 11. gang.

For Atlético ble det igjen finaletap, som det ble i 1974 og mot Real Madrid i 2014. ## — Denne klubben er noe veldig spesielt

En fortvilet Juanfran måtte se Real Madrid-spillernes jubelscener på San Siro. Etterpå nektet Juanfran å snakke med media. Nå er forsvarsspilleren kommet med et brev til fansen.

— Jeg vil aldri glemme kjærligheten fra dere da jeg kom for å be om tilgivelse. Å se mine tårer reflektert i ansiktene til de tusenvis av Atlético-fans som fylte den ene delen av stadion, hjalp meg med å takle den enorme tristheten jeg følte. I tillegg til støtten fra lagkamerater, trener og alle som gjør denne klubben til en stor familie, skriver Juanfran i brevet som er lagt ut på Atléticos Instagram-konto.

— Jeg vil takke dere for at dere alltid tror på oss, og for at dere beviser at det å være en Atlético er noe veldig spesielt og at vårt hjerte slår sterkere enn noen andre, skriver han videre.

I 2014 ledet Atlético finalen helt til det var spilt 92.48 minutter. Lørdag ble Champions League-drømmen knust med straffesparkkonkurranse. Nå lover Juanfran at fansen vil få oppleve enda en finale i den europeiske storturneringen.

— For to år siden fortalte jeg dere at vi ville komme til en ny finale. Nå forteller jeg dere at vår kaptein, Gabi, vil løfte Champions League-trofeet før eller siden, og at vi vil feire sammen i Neptuno, skriver Juanfran.

Se hele straffesparkkonkurransen her:

Simeone: — Må tenke på fremtiden

Etter finalen fikk Atlético-manager Diego Simeone spørsmål om hva som gjorde mest vondt: Dette finaletapet eller det i 2014. — Jeg vet ikke. Det som sårer er å se alle menneskene som har reist helt hit. Jeg føler meg ansvarlig for at de ikke fikk oppleve en seier, svarte Simeone.

Svaret hans på spørsmål om egen fremtid har satt fart på ryktebørsen i spanske medier.

— Jeg tenker at jeg må starte å tenke. Det er alt jeg tenker nå, sa Simeone.

Les også

  1. «Skuespilleren» Pepe slaktes etter Champions League-finalen

  2. - At finalen endte med Ronaldo i bar overkropp er vel den minste overraskelsen

Les mer om

  1. Champions League
  2. Atlético Madrid