Drillo nølende til NFF-heder på Ullevaal

Trenerlegenden, som fikk sparken forrige høst, er usikker på om han vil møtte opp.

sz65c5dd.jpg

Det er på mange måter et nytt norsk landslag som går inn i EM-kvalifiseringen i høst. Det siste året har John Arne Riise og Brede Hangeland lagt opp på landslaget, mens Egil «Drillo» Olsen ble erstattet som landslagstrener av Per-Mathias Høgmo forrige høst.

Nå har Norges Fotballforbund (NFF) bekreftet at de ønsker å hedre Riise, Hangeland, og Drillo i sammenheng med hjemmekampen mot Italia 9. september.

Ikke glad i markeringer

— Vi har tidligere vært i dialog for en markering for Drillo og John Arne. Det er naturlig å markere Hangeland i samme sammenheng. Han er en av de mest markante landslagsspillerne vi har hatt. Det blir en felles markering når Norge møter Italia den 9. september. Det markerer samtidig en ny kvalifisering med fullsatt hus, sier Svein Graff, kommunikasjonssjef i Norges Fotballforbund, ifølge VG.

Ifølge NFF har imidlertid kun Hangeland og Riise takket ja til invitasjonen.

— Brede kommer, John Arne kommer, mens Drillo er i tenkeboksen. Egil er ikke kjent for å være glad i markeringer. Men vi håper og tror at han kommer. Det hadde vært storveis, sier Graff til VG.

Drillo har ikke besvart Aftenpostens henvendelser.

Følte seg presset ut

Drillo var svært misfornøyd med måten hans avgang som landslagssjef ble håndtert.

Les også

Her gjør Drillo trenercomeback - med seier

— Jeg må vel være den første norske landslagssjefen som har fått sparken. Det er trist. Jeg ble presset ut, dette var elendig personalbehandling. Jeg fikk ingen forklaring, ikke et eneste argument. Jeg har lyst til å bruke et uttrykk som Kjetil Siem lærte meg. Han snakket om ledelse på neanderthalernivå, sa Egil Olsen i oktober.Svein Graff i NFF vil ikke gå innpå om hvorvidt sparkingen er avgjørende for Drillos nøling angående seansen på Ullevaal.

— Det må han svare for selv. Jeg hadde en god prat med ham, og jeg håper og tror at han kommer. Dette er en fin anledning til å takke av Drillo, den mest markante treneren i norsk fotballhistorie sammen med Nils Arne Eggen, sier Graff.

Drillo jobber for øyeblikket som fotballekspert i TV 2, i tillegg til at han jobber deltid som assistenttrener i 2. divisjonsklubben Lyn.