Fotball

Apoel helt uenig med RBK-trenerne: Har satt jurister på drapstrussel-saken

Bråket mot slutten av Apoel-RBK kan få etterspill. Nå vurderer begge klubbene å gå videre med saken.

KOKTE GODT: Det var høy temperatur mot tampen av mesterligakvaliken mellom Apoel og Rosenborg i Nikosia tirsdag kveld. Nå kan saken få etterspill.
  • Ole K. Sagbakken

Apoel-Rosenborg 3-0

Det kokte skikkelig på tampen av mesterligakvaliken mellom Apoel og Rosenborg tirsdag kveld.

Så mye at Rosenborgs trenerduo Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun før avreise fra Kypros onsdag hevdet at det hadde kommet drapstrusler fra Apoel-benken da temperaturen var som høyest.

— Det var kok på benken, og vi reagerer mest på hvordan de oppførte seg på den andre benken. Jeg vet ikke hvor mange de er i teknisk sone, men føler at det er 100 stykker som flokker seg rundt fjerdedommeren, er inne i vår tekniske sone og sparker baller inn på banen, sa Hoftun til adressa.no, og la til:

— Det ble sagt: «we are going to find your hotel and come and kill you.»

Hevder de sitter på en RBK-video

Adressa.no var tidlig onsdag ettermiddag i kontakt med Apoels pressesjef Nektarios Petevinos, som først reagerte på påstandene fra Rosenborg-hold med latter, og sa samtidig at klubben satt på videobevis av at RBK-trener Kåre Ingebrigtsen oppførte seg klanderverdig mot de kypriotiske supporterne.

Den videoen vil imidlertid ikke Apoel dele med adressa.no, for nå har saken blitt sendt over til klubbens jurister.

Det opplyser Petevinos om i en tekstmelding til adressa.no. Klubbens jurister skal vurdere om og hvordan Apoel skal reagere på det RBK-trenerne sier, forteller han.

Les også

  1. Brann-Rosenborg er flyttet

  2. Apoel-treneren: - Begge lagene var like usportslige

  3. RBK-kapteinen refser kypriotene: - De oppfører seg ikke

– Manglende fair play

Rosenborg dro til Nikosia med en 2-1-ledelse i bagasjen fra Lerkendal, og den ledelsen holdt de fortsatt da klokken passerte 90 spilte minutter i varmen på Kypros.

Så raknet det.

RBK-spillerne fikk tre scoringer i fleisen på overtid og måtte til slutt se mesterligadrømmen glippe, men flere representanter for klubben har reagert sterkt på hjemmelagets oppførsel i minuttene avgjørelsen falt.

— De oppfører seg ikke ordentlig, synes jeg. De beskylder oss for å dra ut tiden, men det vil jeg også mene de gjorde på Lerkendal. Men når treneren slår vekk ballen, og de begynner å spille flere baller inn på banen. Det er ikke i orden, sa kaptein Mike Jensen etter kampen, og mente Apoel-leiren hadde vært fryktelig usportslige.

— Jeg trodde aldri jeg skulle bli overrasket over manglende fair play. Det ble jeg mot Apoel. Vi holder ikke på med sånt og skal ikke det heller, sa RBK-trener Kåre Ingebrigtsen.

Apoel-treneren uenig med Bruttern

Apoel-trener Thomas Christiansen var slett ikke enig i at hjemmelaget var noe verre enn Rosenborg-spillerne, og mente at RBK hadde brukt uhorvelig lang tid ved hver anledning så lenge bortelaget lå an til å gå videre.

PS! Også Rosenborg er nå i tenkeboksen om hvordan klubben skal gå frem etter hendelsene i sluttminuttene tirsdag kveld.

Les mer om

  1. Champions League
  2. APOEL FC
  3. Rosenborg BK