Fotball

Hamrén: - Noe er feil, noe er sykt

Erik Hamrén hang opp en svensk landslagstrøye for å minnes den drepte Djurgården-supporteren. Også Brann-trener Rikard Norling er rystet over drapet i Sverige.

  • Anders Pamer

Mange fotballsupportere har i løpet av dagen tatt turen innom minnestedet ved Djurgårdens gamle hjemmebane Stockholms stadion hvor man hedrer 43-åringen som søndag ble drept i forbindelse med fotballkampen mellom Helsingborg og Djurgården.

En av de som har vist sin respekt er Sveriges landslagssjef Erik Hamrén.

Den tidligere Rosenborg-treneren uttrykte overfor Aftonbladets journalister på stedet forferdelse og sorg over det som har hendt.

— Det føles så unødvendig, så tragisk. Det gjorde vondt i går, men enda vondere i dag. Spesielt når jeg nå nettopp har snakket med en kompis som fortalte om ham (den drepte) som person, man blir enda mer satt ut, sier Hamrén til aftonbladet.se.

- Hvilke signaler sender dette ut i verden?

— Det sender flere signaler, det er noe som er feil, noe som er sykt. Men det sier også at det finnes kjærlighet og samhold i fotballen, sier han.

Hamrén viser til måten supportere på tvers av klubbtilhørighet sto sammen da AIKs kroatiske keeper Ivan Turina døde i fjor.

— Da gikk supportere og klubber sammen, det finnes utrolig mye kjærlighet. Men det er mye som er sykt, konstaterer den tidligere Rosenborg-treneren.

Rikard Norling, Brann-trener.

Brann-trener Rikard Norling blir også trist av det som skjedde søndag. — Hva skjer med fotballen i Sverige?

— Det er så utrolig beklagelig. Hele Fotball-Sverige må komme sammen på en måte og alle må påvirke slik at vi kan få et klima i svensk fotball vi kan være stolt av, og ikke tvert om, sier Norling til BT.

Han er likevel ikke redd for å ta med sine aller nærmeste på fotballkamp i den svenske hovedstaden.

- Er det mulig for deg å ta med dine barn på et fotballderby i Stockholm?

— Ja.

Les også

  1. - Dumt å si at det ikke kan skje i Norge

  2. - Innfør en forbudssone rundt fotballarenaene

  3. Politiet: - Vi gjør alt for å finne drapsmannen

Les mer om

  1. Internasjonal fotball
  2. Djurgårdens IF
  3. Helsingborgs IF