Fotball

Fagermo: - Det betyr ingenting å slå Rosenborg nå

To runder før slutt står Rosenborg med to serietap — begge er påført av Dag-Eilev Fagermo og Odd.

Dag Eilev Fagermo og Odd har påført Rosenborgs to tap denne sesongen. Her jubler han for matchvinnerscoringen.
  • Marius Dahl

— Skal jeg beskrive denne seieren blir alle her flau, gliste Odd-treneren da han kom ut i mixed zone etter 2-1-seier over Rosenborg på Lerkendal. Med et stykke pizza i hånden kunne han konstatere at han har påført begge av Rosenborgs to serietap denne sesongen, samt trøndernes første hjemmetap i serien siden 16. mai 2014 (1-3 Stabæk).

Les også

Fagermo og Odd vil stjele sølvet fra Brann

— Jeg sa før kampen at vi kom hit for å vinne og da fikk jeg beskjed om at jeg var stor i kjeften. Det har jeg vel ikke hørt før... Vi måtte uansett vinne for å ta sølvet vi har hatt hele sesongen, så da tok vi tak i kampen og vinner fortjent, sier Fagermo.

- Var ikke borti ballen

Rosenborg hadde innsett at rekken på 14 strake hjemmeseiere var på veg i containeren da Odd fikk frispark nede ved hjørneflagget. I feltet var Fredrik Semb Berge, som løftet ballen over André Hansen på halvdistanse og avgjorde kampen for Skiens-laget.

— Skal man vinne på Lerkendal, må du tørre. Det gjorde vi ikke fjor og da var vi ikke borti ballen. Vi sto høyt og var gode til å holde på ballen, sier Fagermo og referer til 3-0-tapet i fjor sommer.

Les også

Bruttern valgte RBK-kometen igjen - disse startet mot Odd

Denne gangen kom Odd ut langt mer offensivt og fikk til slutt betalt for det, etter at Mushaga Bakenga i første omgang hadde utliknet til 1-1 etter Fredrik Nordkvelles 0-1-mål.

— Så gode er de ikke

— Vi skulle presse Rosenborg høyt og nede for å være kompakte hvis det måtte til. Vi vet at Rosenborg "jukser", så Oliver Berg var balansernede indreløper - han fikk ikke lov til å gå på innlegg i boks. Da vet vi at Rosenborg er farlig på kontringer, sier Odd-sjefen.

Selv om laget hans responderte godt på sølvrival Branns 2-1-seier over Molde fredag, er han skuffet over hvor suverene Rosenborg har vært i år. Er det mulig å skrenke inn avstanden i 2017?

— Vi kan slå de i enkeltkamper, for så gode er de ikke. Men over 30 kamper er de gode og da kommer stabilitet, spillerstall og effektivitet inn, sier Fagermo.

VIDEO:

svp://103948?view=bt

— Såpass ærlig må vi være

For han betyr det ingenting å slå dagens Rosenborg-lag 2-1, selv om seriemesterne ikke hadde notert seg for tap på 26 kamper etter 1-0-tapet for Odd i serieåpningen.

— Den første kampen var vi gode og vi fikk vist toppnivået vårt. Så er spørsmålet hvor gode Rosenborg var her. De har vunnet serien og spiller semifinale i cupen på onsdag. Såpass ærlig tror jeg vi skal være, men toppnivået vårt er bra, sier Fagermo.

— I dag betyr det ingenting at det er Rosenborg, for vi er milevis unna dem på tabellen. I sølvkampen var det derimot godt, for nå har vi gode aksjer, fortsetter han.

Les også

  1. Bruttern valgte RBK-kometen igjen - disse starter mot Odd

  2. Odd ødela Rosenborgs fantastiske seiersrekke

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien