Fotball

Arna-Bjørnar trenger ny keeper

<p>Karoline Bakke (19) er tilbake, og Lene Sperre (24) har signert for Arna-Bjørnar i løpet av sommerpausen. Men trener Morten Kalvenes trenger en keeper før han er fornøyd.</p>

JAKTER FORSTERKNING: Arna-Bjørnars trener Morten Kalvenes har hentet inn to nye spillere i sommer, men mangler fortsatt en keeper.
  • Kim Bøyum

Statistikksenter Toppserien:

  • tabellen | kampene | kort | toppscorer

– Vi har fått inn Lene Sperre fra Fortuna Ålesund. Hun er en angrepsspiller som har vært i Trondheims-Ørn tidligere, men ikke slått helt til. I tillegg er Karoline Bakke tilbake etter ti måneder i Kina, forteller Arna-Bjørnar-trener Morten Kalvenes.

Han skulle svært gjerne hatt på plass en keeper så snart overgangsvinduet åpner 1. august. Erika Skarbø brakk håndleddet i kampen mot Kolbotn 27. juni, og foreløpig er ingen erstatter på plass. Inntil videre er det 44 år gamle Reidun Seth rødtrøyene må sette sin lit til, men en amerikaner kan være på vei.

– Vi håper at vi får besøk av Jamie Souza på trening neste uke. Vi var i kontakt med henne da Erika var skadet i fjor, men først etter at vi hadde signert Precious Dede, sier Kalvenes.

Skarbø tilbake i august?

Hvis klubben klarer å ordne med prøvespill, vil både Souzas kvaliteter og de totale kostnadene bli avgjørende for om Arna-Bjørnar vil hente henne.

– Det er bare snakk om fem måneder uansett, så noe økonomisk kjempeløft kommer vi ikke til å ta. Går det veldig bra med Erikas skade, er det heller ikke mange kamper før hun er tilbake, sier Kalvenes.

Skarbø sier selv at hun håper å bli spilleklar allerede i august.

– Jeg skal på kontroll mandag, etter det vet jeg mer. Kanskje kan jeg bli gipsfri da, jeg har et håp om å kunne være tilbake i slutten av august, sier målvakten.

I den første kampen etter ferien, mot Amazon Grimstad 31. juli, kommer uansett Reidun Seth til å stå mellom stengene.

– Jeg er rolig og avbalansert når det gjelder at Reidun skal stå den kampen, men krysser fingrene for at vi har et skarpere alternativ på plass etter det, sier Kalvenes.

Mye å spille for

Han ser frem til en høst der Arna-Bjørnar forhåpentlig får noe å kjempe om helt til november. Laget ligger på fjerdeplass, bare fire poeng bak Røa på sølvplass.

– Vi har god kontakt til både annen— og tredjeplass, og det venter en kvartfinale i cupen (mot Stabæk) på hjemmebane. Motivasjonen i gruppen er høy.

Gjennom vårsesongen viste Arna-Bjørnar seg som meget stabil mot de svakere lagene, mens alle fire kampene mot andre topp fem-lag endte med tap.

– Vi kan komme langt med å slå alle lagene under oss to ganger, men skal det utløses i medalje, må vi også makte å ta poeng mot de beste, erkjenner Kalvenes.

Han har flere gode grunner til å tro at det skjer nå i høst.

– For det første har tre av de fire kampene vi har tapt vært på bortebane. For det andre har vi tapt tre av kampene med ett mål. Altså venter det tre toppkamper på hjemmebane i høst mot lag vi har spilt jevnt med.

Etter planen skal dessuten nye Arna idrettspark innvies mot Trondheims-Ørn 7. august.

– Det er ikke tvil om at det vil gi et løft for klubben med tanke på kamparrangement. Rammene der er på et helt annet nivå enn på Arna stadion, sier Kalvenes.

Les også

  1. Fast vikar på plass

  2. Her brekker Skarbø armen

Les mer om

  1. Kvinnefotball