Luis Suárez utestengt i åtte kamper

<p>Streng rasismestraff.</p>

Liverpool's Luis Suarez celebrates after scoring during their English Premier League soccer match against Queens Park Rangers at Anfield in Liverpool, northern England December 10, 2011. REUTERS/Phil Noble (BRITAIN - Tags: SPORT SOCCER) FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS. NO USE WITH UNAUTHORIZED AUDIO, VIDEO, DATA, FIXTURE LISTS, CLUB/LEAGUE LOGOS OR "LIVE" SERVICES. ONLINE IN-MATCH USE LIMITED TO 45 IMAGES, NO VIDEO EMULATION. NO USE IN BETTING, GAMES OR SINGLE CLUB/LEAGUE/PLAYER PUBLICATIONS

Liverpool-spissen Luis Suárez er blitt utestengt i åtte kamper.

I tillegg har han fått en bot på 40.000 pund, rundt 400.000 kroner.

Manchester United-backen Patrice Evra beskyldte Suárez for rasisme etter at Liverpool og Manchester United hadde spilt 1-1 den 15. oktober.

Det engelske fotballforbundet (FA) har nå vurdert saken etter høringer i perioden 14.-20. desember, og FA meldte om straffen på sine hjemmesider tirsdag kveld.

Den uavhengige granskningskommisjonen har funnet det bevist at Luis Suárez brukte upassende ord mot Evra.

– De fornærmende ordene som ble brukt av Suarez inkluderte en referanse til Evras hudfarge , heter det.

Suárez får også en advarsel med tanke på fremtidig oppførsel. Suspensjonen gjelder i alle obligatoriske førstelagskamper.

– Dette er en veldig vanskelig og smertefull dag for meg og familien min. Takk for all støtte – jeg skal stå på videre, skrev Suárez på sin twitter-konto tirsdag kveld.

Liverpool raser mot dommen

Statistikksenter Premier League:

Dommen kan ankes til en appellkomite innen 14 dager, og vil derfor ikke tre i kraft før det er klart om Liverpool-spissen vil anke eller ikke.

Liverpool la tirsdag kveld ut en rimelig krass uttalelse på sin hjemmeside.

– Liverpool Football Club er veldig overrasket og skuffet over avgjørelsen fra FA som finner Luis Suárez skyldig i anklagene mot ham. Vi ser frem til å lese dommen, heter det.

– Vi finner det ekstraordinært at Luis kan bli funnet skyldig kun basert på ordene til Patrice Evra, når ingen andre på banen, inkludert Evras egne Manchester United-kolleger eller dommerteamet, hørte den påståtte ordutvekslingen mellom de to spillerne. Dette skjedde i tillegg i et tettpakket område foran The Kop mens en corner skulle bli tatt.

Liverpool påpeker at de tar sterk avstand fra all rasisme, og at klubben har jobbet lenge mot dette.

– Det er viktig i denne saken at Patrice Evra selv har skrevet i sin uttalelse at «jeg tror ikke Luis Suárez er en rasist». FA skriver dessuten i sine første uttalelser at Suárez ikke er en rasist, skriver Liverpool.

– Luis selv har en mikset familiebakgrunn ettersom bestefaren var farget. For oss virker det utrolig at en spiller med en slik bakgrunn kan bli beskyldt for og funnet skyldig i denne saken.

I den sterke uttalelsen på hjemmesiden sier Liverpool at FA virket fast bestemt på å ta ut en tiltale mot Suárez allerede før spilleren hadde vært inne på høring i begynnelsen av november.

– Ingenting som vi har hørt i løpet av høringen har endret på vårt syn om at Luis Suarez er uskyldig, og vi kommer til å gi Luis all den støtten han trenger for å bli renvasket.